Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Τουρισμού

Παρέμβαση εντός του κτιρίου του υπουργείου Τουρισμού στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας  σήμερα το μεσημέρι.

Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου και πέταξαν τρικάκια. Στη συνέχεια, αποχώρησαν χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας καταφέρεται κατά της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, την ώρα που η αστυνομία επέδειξε μηδενική ανοχή σε συναθροίσεις πολιτών (σε Κυψέλη και Αγία Παρασκευή).

Η αναρχική συλλογικότητα αφήνει αιχμές για την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού εξαιτίας του ανοίγματος των συνόρων, ενώ αναφέρει ότι ο φετινός τουρισμός δεν έφερε τα επιθυμητά έσοδα.

Τα αιτήματα

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρεται:

«Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που θα πληρώσουν χειρότερα από όλους αυτή την αποτυχία. Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία και οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών. Οι εποχιακοί, τα μπουλούκια που κάποτε έφευγαν για σαιζόν για να βγάλουν τον χειμώνα τους και να μπουν ταμείο ανεργίας, φέτος  κυριολεκτικά θα πεινάσουν. Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν στους εργαζόμενους κατοίκους, ειδικά των προορισμών που κυριαρχεί το all inclusive. Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν χωρίς απολύτως κανένα έσοδο ή δυνατότητα άλλης εργασίας στα νεκρά χειμωνιάτικα νησιά, ενώ παράλληλα θα υποστούν τις συνέπειες της υγειονομικής επιβάρυνσης στον τόπο τους.

Απαιτούμε άμεση ένταξη στο ταμείο ανεργίας όλων των εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο που φέτος έμειναν άνεργοι ή δούλεψαν αυτό το ελάχιστο δίμηνο. Πρόκειται για ένα αυτονόητο αίτημα για ένα κομμάτι της βάσης που θα βιώσει ένα έτος χωρίς μισθό. Για να μην πούμε καν για τις χαμένες ώρες και την απλήρωτη δουλειά για να «σωθεί η επιχείρηση»…

Απαιτούμε να πάψει η εκούσια ή ακούσια απόκρυψη των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές και παντού. Η απόπειρα της εξουσίας μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ και των μηχανισμών προπαγάνδας να μετακυλήσει τις ευθύνες στα άτομα και σε μεμονωμένες συμπεριφορές, είναι τουλάχιστον χυδαία.

Απαιτούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία εργαζόμενων, κατοίκων, αλλά και των τουριστών. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν μαζική διανομή μασκών, ενίσχυση των τοπικών δομών υγείας με εξοπλισμό και προσωπικό. Κι ας φωνάζουν όσο θέλουν τα αφεντικά του τουρισμού.»

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *