FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Ρόδου επενδύει στην Παιδεία ενώ ενισχύει οικογένειες και μαθητές

Στις ενέργειες του Δήμου  Ρόδου για τη λειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

Ο  αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ξεκινώντας τη συνέντευξη στη λειτουργία των παιδικών σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε ο αριθμός των παιδιών θα είναι μικρότερος γιατί τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

«Οι αριθμός θα είναι μικρότερος των παιδιών που θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς γιατί όσα έχουν κλείσει τα τέσσερα έτη εντάσσονται στην υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ως εκ τούτου δεν δημιουργείται πρόβλημα και από την μη λειτουργία των  δύο παιδικών σταθμών που είχαν προβλήματα ως προς την κάλυψη των αναγκών.  Επίσης όλες  οι αιτήσεις  για φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς θα ικανοποιηθούν» δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Επίσης θα δοθεί όπως τόνισε παράταση για όσα παιδιά δεν έχουν κάνει αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς. Ακόμη θα γίνει και μείωση των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς από το δήμο ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά  οι οικογένειες.

«Στόχος να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς παιδικό σταθμό. Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού  συμβουλίου  θα κατατεθεί προς έγκριση η σχετική εισήγηση για την μείωση των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς σε ποσοστό 40%. Έτσι τα τροφεία θα είναι από 100 ευρώ και κάτω.  Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και μηδενικά. Και στα ΚΔΑΠ θα ισχύσει  το ίδιο.   Εκεί τα τροφεία θα είναι στα 20 ευρώ το μήνα. Οι τιμές έχουν προσαρμοσθεί στην δύσκολη εποχή που διανύουμε . Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τις οικογένειες με παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι. Φέτος ο δήμος θα είναι η στέγη όλων των παιδιών  και κυρίως εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες τους να τα βάλουν στις ιδιωτικές δομές.  Σε ΄ότι αφορά τα voucher είναι θέμα του υπουργείου. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση με άλλα  οικονομικά κριτήρια ώστε να ενταχθούν και  άλλοι δικαιούχοι στη διαδικασία », δήλωσε ο κ, Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως σύντομα θα τακτοποιηθούν και τα θέματα που αφορούν τους εξοπλισμούς των παιδικών σταθμών.

«Όλο αυτό είναι ένα πακέτο που αποδεικνύει πως ο δήμος είναι κοντά και προσπαθεί να δίνει λύσεις», τόνισε.

Για τα κυλικεία ο κ. Καρίκης τόνισε πως προχωρούν οι διαδικασίες και για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν είχαν ευδοκιμήσει οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση τους.

«Έχουμε λύσει τα θέματα της νομιμότητας και πλέον σκοπός είναι μέσα από τους διαγωνισμούς να έχουν όλα τα σχολεία κυλικεία που θα λειτουργήσουν με βάση   τους κανονισμούς του υπουργείου Παιδείας. Σε ότι αφορά τη μείωση των μισθωμάτων ζητήσαμε να μας σταλεί η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας. Σκοπός μας είναι να μην πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των κυλικείων  τα μισθώματα για Μάρτιο Απρίλιο Μάιο  και για  το νέο τρίμηνο Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος κάτι που θα είναι μια καλή ελάφρυνση.  Θα δούμε πως θα χειριστεί το θέμα λειτουργίας τους  και το υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρθηκε και  στις  εργασίες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών.

«Σε κάθε σχολείο θα υπάρχει μια εργολαβία για τι βελτίωση των υποδομών. Ήδη τρέχουν πολλά έργα στα σχολεία κάτι που έχει γίνει αντιληπτό  και από τους γονείς», τόνισε.

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένονται οι προκάτ αίθουσες για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

«Θα εφαρμόσουμε κανονικά το πρόγραμμα, Θα πάρουμε ακόμη τρεις αίθουσες για να καλύψουμε τις ανάγκες της Κρεμαστής  γιατί και εκεί υπάρχουν σοβαρά θέματα. Επίσης ζητήσαμε άλλες οκτώ αίθουσες για να καλύψουμε το σύνολο των κενών σε χώρους . Σκοπός μας είναι  όμως να προχωρήσουν τα καινούργια σχολεία που χρειάζεται ο Δήμος», τόνισε ο κ.  Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που έχουν γίνει για την πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία.

«Θέλουμε το ίδιο επίπεδο καθαριότητας  με αυτό που είχαμε μετά τον περασμένο Μάιο», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στις ετοιμασίες που ξεκίνησαν για την δωρεάν παροχή μασκών στους μαθητές από το δήμο Ρόδου.

«Περιμένουμε το κονδύλι για τις μάσκες. Αν  δεν έρθουν θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο δήμαρχος  Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ακούει όλα τα αιτήματα και αφουγκράζεται τις ανάγκες που υπάρχουν. Θα δοθούν άλλες 200.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές. Γίνεται επένδυση του δήμου στα σχολεία. Παρά τις  δυσκολίες εμείς θα είμαστε κοντά στα παιδιά. Θα λύνουμε τα προβλήματα και θα γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Σε ερώτηση για τους λόγους  που οι εγγραφές σε κάποιους σταθμούς ήταν ελάχιστες ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Δεν θα φανεί η έλλειψη από  το κλείσιμο των δυο παιδικών σταθμών. Θα έχουμε μείωση των παιδιών. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε  τα αιτήματα. Δεν θα κλείσει κανείς άλλος παιδικός σταθμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *