FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Η κυβέρνηση δεν ενισχύει το ΕΣΥ, ολιγωρίες και στα σχολεία

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου με αφορμή την πολιτική που εφαρμόζει στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας .Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο. Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τη χώρα στο έλεος της «οργανωμένης ανοργανωσιάς» μιας κυβέρνησης που αστόχαστα θυσίασε το πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο που χτίστηκε με τη συμβολή των πολιτών κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη από τις αρχές Ιουνίου, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, o Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ΓιάνηςΒαρουφάκηςρωτούσε ευθέως στον Πρωθυπουργό πόσο έτοιμη είναι  η χώρα για την επόμενη φάση, ιδίως εν όψει σταδιακού ανοίγματος στον τουρισμό. Συγκεκριμένα:

  • Πώς εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση το δίμηνο των μέτρων περιορισμού (τυφλής καραντίνας) ώστε να οργανώσει α) τα μαζικά τεστ που θεωρούνται διεθνώς απαραίτητα για την ελαχιστοποίηση ενός δεύτερου κύματος κατά την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και β) τις δομές υγείας για να αντέξουν το δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας, που ήταν πιθανό εξαρχής;
  • Σε ποιο επίπεδο είναι προετοιμασμένη η χώρα και το Σύστημα Υγείας, ώστε να αντιμετωπίσει εντός του καλοκαιριού τοπικές εξάρσεις της πανδημίας λόγω έλευσης τουριστών; Ποιοςείναι ο αντίστοιχοςσχεδιασμός για τοφθινόπωρο;

 

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή των Ελλήνων και να δώσει απαντήσεις. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σιωπούσαν τότε, μη τυχόν και κακοκαρδίσουν τους “επαγγελματίες του τουρισμού” και τους τοπικούς κομματάρχες τους.

Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, ξέρουμε την απάντηση: Η ΝΔ του κου Μητσοτάκη διακατέχεται από την αντίληψη της πολιτείας ως συμβούλου υγείας, και όχι και ως παρόχου ενός ολοκληρωμένου, δημόσιου, προσβάσιμου σε όλους συστήματος Υγείας. Είναι συνειδητή επιλογή του κου Μητσοτάκη να μην ενισχύσει τη δημόσια υγεία.

  • Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και ανάσχεσης των κρουσμάτων έζησαν το βατερλώ των σταθερά τριψήφιων κρουσμάτων.
  • Το Σύστημα Υγείας παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, και αποκλειστικά στηριζόμενο στον ηρωισμό εξαντλημένων γιατρών και νοσηλευτών.
  • Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί η εγκληματική ολιγωρία προετοιμασίας των σχολείων εν όψει του επερχόμενου ανοίγματός τους. Αντί να μεριμνήσει η κυβέρνηση να βρεθούν έξτρα χώροι ώστε να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση μαθητών, να προσλάβει εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, παίζει με τη μνημονιακή αντιπολίτευση το «παιχνίδι με τις μάσκες», μετακυλίοντας τελικά την ευθύνη διασποράς του ιού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που οι ίδιοι οι νόμοι επισημαίνουν ότι στερούνται ατομικής ευθύνης!

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το μόνο σχέδιο που έχουν είναι το πως θα εκμεταλλευτούν παρασιτικά την εξουσία προς ίδιον όφελος,  και όχι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και των παιδιών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *