FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μ. Μαθιουδάκης : Χάρη στον κοινωνικό τουρισμό υπήρξε κίνηση στη Λέρο

Παρά τις δυσκολίες η τουριστική σεζόν για τη Λέρο συνεχίζεται.  Ωστόσο η κίνηση όπως δήλωσε στο Notos News ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων της Λέρου κ. Mανώλης Μαθουδάκης  θα σημειώσει πτώση μετά τις 25 Αυγούστου.

«Η κίνηση κρατάει ακόμη. Μετά τις 25 Αυγούστου  όμως υπάρχει μια μείωση στις κρατήσεις . Επιδιώκουμε να έχουμε κρατήσεις περισσότερες και να επιμηκύνουμε τη σεζόν που φέτος είναι ιδιαίτερα δύσκολη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου.

Υπάρχει όμως μια αγωνία για την συνέχιση  των αφίξεων και το φθινόπωρο καθώς τότε ανοίγουν τα σχολεία.

«Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα συνεχιστούν οι αφίξεις  των τουριστών γιατί τον Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία», είπε ο κ. Μαθιουδάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Λέρου τόνισε πως χάρη στα προγράμματα του εσωτερικού τουρισμού που υλοποιεί η κυβέρνηση στηρίχθηκε ο  τομέας στο νησί φέτος.

«Χωρίς τον  κοινωνικό τουρισμό  θα ήταν δύσκολη η κατάσταση στον τουρισμό. Η Λέρος φέτος στηρίχθηκε στον κοινωνικό τουρισμό δηλαδή στα προγράμματα που τέθηκαν σε εφαρμογή φέτος», είπε ο κ. Μαθιουδάκης.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ξένοι τουρίστες στο νησί ο κ. Μαθιουδάκης τόνισε:

Στη Λέρο δεν υπάρχει ούτε ένας τουρίστας από το εξωτερικό. Στους  Λειψούς υπάρχουν πολλοί Ιταλοί και Έλληνες».

Όσο για τους λόγους που δεν υπήρχαν ξένοι τουρίστες φέτος στο νησί είναι ο κορονοϊός  και όσα ακολούθησαν.

«Ευτυχώς στα νησιά μας ήρθαν Έλληνες τουρίστες και κόσμος από τη Ρόδο τη Κω και άλλα νησιά του νομού μας.  Η σεζόν συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες . Θα κρατήσουμε τα ξενοδοχεία μας ανοικτά και τον Σεπτέμβριο ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο», είπε ο κ. Μαθιουδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *