FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μ. Κόνσολας :Γνωρίζουμε τα προβλήματα δουλεύουμε ήδη για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό !

«Κάναμε  καλά και ανοίξαμε τον τουρισμό γιατί η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά.  Επιπλέον έπρεπε να δραστηριοποιηθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.  Είμαστε μια χώρα με ισχυρό brant κάτι που έπρεπε να εντυπωθεί σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι  στην 139η  θέση σε συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων Είδατε τι γίνεται σε άλλες χώρες . Στείλαμε το μήνυμα της ασφαλέστερης χώρας στον  κόσμο».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή την οποία παραχώρησε στον κ. Χαρδαβέλα  στον τηλεοπτικό σταθμό  Blue Sky ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού  ο κ. Κόνσολας τόνισε :

«Είχαμε ελάχιστα θύματα σε σχέση με την παγκόσμια κοινότητα  και αυτός είναι ο στόχος.  Πρέπει να  περιφρουρούμε την υγεία μας για να είμαστε ασφαλείς. Η επιλογή του επισκέπτη σήμερα για τη χώρα γίνεται με το κριτήριο της ασφάλειας. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ταξιδιωτών και την επόμενη χρονιά που δεν είναι εύκολη. Υπάρχει ένα κλίματα αβεβαιότητας και αυτό έχει αντίκτυπο».

Σχετικά με την καθυστέρηση στην εφαρμογή μέτρων στα νησιά όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός ο κ. Κόνσολας δήλωσε :

«Είμαστε στη φάση που επιστρέφουν από τους  τουριστικούς προορισμούς στα αστικά κέντρα. Ανοίγουν τα σχολεία . Πρέπει να πειθαρχήσουμε και να τηρήσουμε τα μέτρα και να περιφρουρήσουμε την υγεία μας με μάσκες. Ο τουρισμός έπρεπε να ανοίξει. Δεν είμαι από εκείνους που θα έδειχνε  με το δάκτυλο κάποιον από τους Έλληνες.  Όμως πιστεύω στο ψυχικό απόθεμα των πολιτών που πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα σύνεση ψυχραιμία  και να τηρήσουν τα μέτρα. Εχουμε δρόμο μαζί. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν και μετά θα δούμε πως θα κινηθούμε για την επόμενη».

Όσο για εκείνους που  έχουν πληγεί περισσότερο ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε :

« Σας θυμίζω  πως έμμεσα και άμεσα οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό είναι 800.000 άτομα.  Τουρισμός δεν είναι μόνο ξενοδοχεία. Όλο αυτό το φάσμα έχει πληγεί εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό φαίνεται από τους δείκτες της οικονομίας και της ανεργίας.  Είναι μεγάλο το φάσμα της απώλειας και αγγίζει έμμεσα και άμεσα όλους τους Έλληνες  καθώς ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης της οικονομίας. Όλοι ξενοδόχοι εργαζόμενοι  έχουν το μερίδιο της απώλειας».

Ο κ Κόνσολας με αφορμή τα μέτρα στήριξης του τομέα,   αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό  που έδωσε μια ανάσα στην τουριστική οικονομία.

“Φέτος δεν θα φθάσουμε τις περσινές επιδόσεις σε έσοδα”  τόνισε.

«Εκλέγομαι στην δυσκολότερη τουριστική περιφέρειας της χώρας. Είναι η περιφέρεια που δίδαξε τουρισμό  και η οικονομία της έχει μεγάλο ρήγμα  εξαιτίας της πανδημίας. Σε όλους θα πω την αλήθεια. Σήμερα δεν είμαστε απόλυτα ασφαλείς γιατί ο ιος είναι ακόμη εδώ.  Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν δηλώσει πως δεν θα  επανέλθουν εύκολα. Δεν ξέρουμε πως θα αποκατασταθεί η κατάσταση. Πιστεύω πως αυτό θα γίνει σε βάθος τριετίας. Το υπουργείο τουρισμού δουλεύει για την επόμενη ημέρα.  Έχει συγκροτήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων και δουλεύουμε συστηματικά για να καταθέσουμε την πρόταση μας τον Σεπτέμβριο  και να στηρίξουμε σε όλο το εύρος την τουριστική οικονομία τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό”

«Τον Μάιο κάποιοι έλεγαν πως δεν θα ανοίξει η τουριστική σεζόν .  Είμαστε εν μέσω της δυσκολότερες τουριστικής περιόδου που έχει περάσει ποτέ η χώρα και ο τουρισμός. Περιμέναμε να μην ανοίξει ο τουρισμός αλλά το κάναμε.  Φαντάζεστε να μην είχε ανοίξει;», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *