FEATUREDΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Χ. Χατζημάρκος: Από μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί γίναμε παγκόσμιοι παίκτες με αγώνα

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αλλά και στα ζητήματα που ανοίγουν εξαιτίας τη πανδημίας αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημαρκος.

«Ο κόσμος πολύ ψύχραιμα αντιμετωπίζει αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση γιατί καταλαβαίνει πως το φετινό εγχείρημα είναι ιστορικών διαστάσεων. Δεν νομίζω πως υπάρχει προηγούμενο  στην παγκόσμια ιστορία να γίνει τουρισμός εν  μέσω πανδημίας. Ξέραμε από την αρχή πόσο δύσκολο εγχείρημα είναι.  Έχουμε ώριμους επαγγελματίες. Δεν είναι μόνο η Ρόδος,  αλλά και η Κως η Μύκονος,, η Σαντορίνη που σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος  και φέρνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού.  Τα νησιά συνεχίζουν να λειτουργούν και μας κάνουν όλους περήφανους», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος ρωτήθηκε και για την περίπτωση του δημάρχου της Πάρου που έχει ζητήσει από τη κυβέρνηση να επαναξιολογήσει τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να αντιδράσει κανείς  για τις αποφάσεις κάποιων που μας έχουν  κάνει υπερήφανους και ασφαλείς.

Αναφέρθηκε και στο κλίμα που διαμορφώνεται στο διαδίκτυο  από διάφορα δημοσιεύματα εξαιτίας της πανδημίας.

«Αν αποφασίσουμε ότι κάποιοι που έχουν την κατάρτιση να χειριστούν κάποια θέματα είναι αρμόδιοι και τους δείξουμε εμπιστοσύνη τότε εφαρμόζουμε αυτά που λένε. Έχουμε τον ΕΟΔΥ την κυβέρνηση την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την επιτροπή των λοιμοξιολόγων που δεν μας έχουν δώσει μέχρι τώρα στοιχεία για να αμφισβητήσουμε την κρίση τους. Αν ήμουν στην Αγγλία τις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα διαφορετική στάση. Όμως γιατί να αντιδράσω για τις αποφάσεις κάποιων που μας έχουν κάνει υπερήφανους και ασφαλείς;».

Ξεκαθάρισε δε  πως δεν υπάρχει στοχοποίηση της Πάρου με αφορμή τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

«Όχι δεν υπάρχει στοχοποίηση της  Πάρου,. Είναι ένα νησί που έχει δώσει υπέροχα αποτελέσματα στον ελληνικό  τουρισμό για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι.  Επίσης θα σταθούμε  στο πλευρό του για όλες τις ανάγκες και οτιδήποτε μπορεί να στηρίξει τη φήμη του η οποία κινδύνευσε από τη μια αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων.  Αυτά που σήμερα γίνονται είναι πιθανό να μας επηρεάσουν και το 2021. Αιτία είναι η πανδημία δηλαδή ένας ιός επιθετικός», δήλωσε  και πρόσθεσε  πως και στα νησιά μας υπήρξαν ανώριμες συμπεριφορές εξαιτίας της αύξησης της κίνησης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον τουρισμό υπογράμμισε πως τα νησιά μας απέδειξαν πως είναι μεγάλοι παγκόσμιοι  προορισμοί

«Από μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί γίναμε παγκόσμιοι  τουριστικοί προορισμοί. Παγκόσμιοι παίκτες.  Τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει φέτος που κάποιοι κριτικάρουν  αποτυπώνουν πως είμαστε οι μόνοι που πέτυχαν κάτι φέτος σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Ο τουριστικός πλανήτης έχει καταρρεύσει.  Δεν είναι τυχαίο που μια στις επτά θέσεις εργασίας άνοιξε στα νησιά μας. Μιλάμε για 300.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Από αυτά οι 42.000 είναι στα νησιά μας. Αυτό το εγχείρημα φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ, Χατζημάρκος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *