Ν. Σαντορινιός: Για λόγους εντυπωσιασμού η μεταφορά του ΚΥ στο νέο νοσοκομείο Καρπάθου

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα που αφορά την μεταφορά του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στο νέο νοσοκομείο  ασκεί με γραπτή δήλωση του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης  Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναλυτικά στην γραπτή του δήλωση ο κ, Σαντορινιός αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας στην Κάρπαθο, έχει ιδιαίτερη σημασία να διευκρινιστεί η πολιτική τάξη και η αλήθεια σε σχέση με το νέο κτίριο του Νοσοκομείο του νησιού:

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 άφησε πίσω της ένα Νοσοκομείο άρτια εξοπλισμένο, με εγκεκριμένο οργανόγραμμα και διορισμένο Διοικητή. Ο λόγος που το κτίριο του νέου Νοσοκομείο δεν άνοιξε τις πόρτες του άμεσα και ο λόγος που δεν μεταφέρθηκε, εκεί, το Κέντρο Υγείας του νησιού, ήταν γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «όφειλε», ακόμη, στην τοπική κοινωνία το έργο του οδικού κόμβου σύνδεσης (μελέτη του είχε εγκριθεί από το 2012)και το έργο του δικτύου ομβρίων(που είχε εγκριθεί από το 2014). Για την τότε Κυβέρνηση, μια κίνηση εγκαινίων ή άμεσης κτιριακής συγχώνευσης των δομών, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα προαναφερόμενα έργα, δεν είχε νόημα, αφού θα είχε μόνο το σκοπό του εντυπωσιασμού και θα υποτιμούσε το σημαντικό αυτό έργο, η πλήρης λειτουργία του οποίου θα αναβάθμιζε τις παροχές υγείας του νησιού.

Αντίθετα όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κόμβος (σε δρόμο μάλιστα ταχείας κυκλοφορίας και διπλής κατεύθυνσης), έχοντας παραιτήσει τον μέχρι πρότινος Διοικητή της δομής και μην έχοντας τον ακόμη αντικαταστήσει, χωρίς να έχει ορισθεί Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς το Νοσοκομείο να έχει προϋπολογισμό, χωρίς να έχουν προσληφθεί γιατροί για τη δομή, αποφάσισε να μεταφέρει το Κέντρο Υγείας στο νέο κτίριο και να λειτουργήσει την δομή.

Η ΝΔ πρέπει να καταλάβει, επιτέλους, ότι με προχειρότητες,επικοινωνιακές φιέστες και εκμεταλλευόμενοι τα έργα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, σοβαρές παροχές Υγείας δεν μπορεί να παράσχει στους πολίτες. Ειδικά η περίοδος που διανύουμε, θα έπρεπε να έχει διδάξει στην Κυβέρνηση σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι όμως πασιφανές, πια, ότι για την Κυβέρνηση, οι κορδέλες και οι φιέστες είναι πιο σημαντικές από την Υγεία των νησιωτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *