FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Φ. Ζαννετίδης: Από πρόθεση η μοχθηρία και η αδικία κατά του Περιφερειάρχη

Άρθρο – παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

 

Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση (όχι τυχαία η κατά λάθος),  είπε ο  Αριστοτέλης.

Έτσι και η προσπάθεια “ανακάλυψης” υποτιθέμενων σκανδάλων είναι η μόνιμη, συνεχής και από πρόθεση προσπάθεια ορισμένων, να καλύψουν την ανυπαρξία τους, διαβάλλοντας   στην συνείδηση των πολιτών την Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά τον Περιφερειάρχη. Αυτό τους έμεινε να κάνουν.

Δεν τους αρέσει ο Γιώργος ο Χατζημάρκος, δεν κάνει τα χατίρια τους , δεν κάνει αυτά που θέλουν, δεν τους εξυπηρετεί,  δεν είναι βολικός, δεν είναι του χεριού τους, άρα δεν τον θέλουν για Περιφερειάρχη, “δεν τον πάνε” στην τελική. Και με κάθε τρόπο προσπαθούν να τον βγάλουν από τα πόδια τους.

Όμως φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Η δημοτικότητά του, όσο τον βρίζουν ανεβαίνει.

Προς μεγάλη τους απογοήτευση, θα  είναι Περιφερειάρχης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023 και βλέπουμε, όταν ο λαός κληθεί και πάλι στις κάλπες να αποφασίσει.

Ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε πριν 15 μήνες την αυτοδυναμία της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου στην διαχείριση των κοινών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτό σίγουρα τους απογοήτευσε. Περίμεναν σαν πιο πιθανό ένα αποτέλεσμα που θα τους έδινε την ευκαιρία της “συνεργασίας”.  Όμως δεν τους βγήκε. Και δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Για να εξηγούμαι: Η ανάγκη μου να τονίσω ποιος είναι Περιφερειάρχης, έχει να κάνει με την αγωνία μου για τη συνέχεια, για το μέλλον του τόπου, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως αυτή που ζούμε.

Η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου και ο ίδιος προσωπικά, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα έδειξαν ότι ξέρουν να διαχειρίζονται κρίσεις, ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα με επιτυχία.

Βιώνουμε όλοι την πανδημία και την προσπάθεια που κάνει η Περιφερειακή Αρχή να σταθεί όσο γίνεται αρωγός στην αντιμετώπιση της και στην προσπάθεια να κινηθεί η οικονομία των νησιών μας από τον τουρισμό. Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βλέπουν την προσπάθεια, την εκτιμούν, την αναγνωρίζουν.

Αντί λοιπόν για γόνιμη κριτική και προτάσεις,  έχουμε αβυσσαλέα προσπάθεια από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης να δηλητηριασθεί η κοινή γνώμη, με κατασκευασμένες ειδήσεις, για δήθεν παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη στο έργο των Αστυνομικών Αρχών για την διεξαγωγή μιας συναυλίας!

Μεγάλο το όνομα του καλλιτέχνη, μεγάλος ντόρος, θα γίνει δεν θα γίνει τελικά η συναυλία, η φιλική σχέση του Περιφερειάρχη με τον επιχειρηματία  – εκεί πόνταραν για να στηρίξουν το φανταστικό σενάριο της δήθεν παρέμβασης στις Αστυνομικές Αρχές – ήταν πιστεύω η ευκαιρία για το κτύπημα, από εκείνους που επειδή δεν έχουν τίποτα να του προσάψουν, κατασκευάζουν μόνοι τους “ειδήσεις”.

Όλος ο κόσμος αναρωτιέται τι θα γίνει με όλα τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όμως κάποιοι επιμένουν στο χαβά τους.

Με την συκοφαντία, με την ερμηνεία που αυτοί επιλέγουν και δίνουν στα γεγονότα, αδιαφορώντας για την αλήθεια και την αντικειμενικότητα, απλά έτσι για να πλήξουν την Περιφέρεια και το κύρος της , απλά για να πλήξουν  προσωπικά τον Περιφερειάρχη.

Θέλω να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Κι άλλες φορές προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να δημιουργήσουν σκάνδαλο δεν τα κατάφεραν όμως.

Χαρακτηριστική  περίπτωση τα περίφημα  LED. Να μην ξεχνιόμαστε. Κατέρρευσαν όλα με τον πιο επίσημο τρόπο. Όσο κι αν προσπάθησαν, μήνες ολόκληρους με ψέματα και συκοφαντίες, δεν έπεισαν ούτε τον λαό ούτε φυσικά την Δικαιοσύνη.

Καμία συγνώμη  όμως δεν ακούστηκε μέχρι σήμερα από κανέναν, ούτε από τους ενορχηστρωτές και τους παραγωγούς της επιχείρησης λάσπης, ούτε και από τα όργανα τους.

Ο τρόπος που ενεργούν ξαφνιάζει και τον ποιο καλοπροαίρετο πολίτη με το μένος και την εμφανή προσπάθεια να πληγεί η Περιφέρεια με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.

Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ.  Όσο κι αν προσπαθήσουν, εδώ δεν θα βρουν σκάνδαλα, γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχουν!

Για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται σ΄ αυτόν τον τόπο, γι αυτούς  πάντα θα βρίσκεται από πίσω ο Περιφερειάρχης , πάντα θα είναι εκείνος που θα φταίει. Για ό,τι κινείται, για ό,τι πετάει, για ό,τι αναπνέει. Έτσι, άκριτα και επιδερμικά, αφού κανέναν από όλους αυτούς δεν συμφέρει η αναζήτηση της αλήθειας. Γι αυτό ποτέ δεν την αναζητούν κι όταν την ξέρουν την κρύβουν ή τη διαστρεβλώνουν. Με σκοπιμότητα.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να βρει καλύτερη εφαρμογή  το ρηθέν από τον  φιλόσοφο Αριστοτέλη “εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν”. Διότι, τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *