Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στην Τήλο

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στην Τήλο όπως δήλωσε στο Notos News η δήμαρχος  της Τήλου κ. Μαρία Καμμά.

«Η τουριστική κίνηση άρχισε ανεβαίνει και για την Τήλο. Να μην ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και δεν θα μπορέσουμε να φθάσουμε τις περσινές επιδόσεις σε ότι αφορά τις αφίξεις στο νησί. Ακόμη δεν έχουμε αγγίξει το 50% της περσινής κίνησης», δήλωσε η κ. Μαρία Καμμά .

Η δήμαρχος Τήλου τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.

«Παρατηρείται αύξηση του εσωτερικού  τουρισμού και μας χαροποιεί το γεγονός ότι προτιμούν την Τήλο τουρίστες νεαρής ηλικίας Έλληνες και ξένοι», τόνισε η κ. Μαρία Καμμά.

Η κ, Καμμά αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για την υλοποίηση έργων στο νησί.

Ένα από αυτά αφορά τις αστικές συγκοινωνίες  και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τοποθετήθηκαν όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση ενεργειακά αυτόνομες στάσεις για τα λεωφορεία  στους στους οικισμούς Μεγ. Χωριού, Ερίστου, Αγ. Αντωνίου και Λιβαδίων.

Ο επιβάτης κατά τη διάρκεια της αναμονής του μπορεί να ενημερώνεται για τις ώρες των δρομολογίων καθώς και να φορτίσει την smart συσκευή του στις θύρες usb που διαθέτει το στέγαστρο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα « Φιλόδημος»

«Οι στάσεις είναι αυτόνομες ενεργειακά . Παρέχουν πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων ενώ οι επιβάτες μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους», τόνισε.

Επίσης όπως δήλωσε ξεκίνησε να λειτουργεί το μουσείο των Νάνων Ελεφάντων στο νησί ενώ σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες και για το αρχαιολογικό μουσείο.

«Μας χαροποίησε η ολοκλήρωση των εργασιών στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Στην  πανέμορφη εκκλησία  γιορτάσθηκε φέτος ο άγιος. Τα έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και με τη βοήθεια της περιφερειακής αρχής προχώρησε», τόνισε .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *