Χ. Θεοχάρης : Η φετινή σεζόν μπορεί να δημιουργήσει ένα παράθυρο αισιοδοξίας

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σήμερα πριν από την έναρξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του και τη συμμετοχή του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα και εκπροσώπων των φορέων του τουρισμού της Ρόδου.

Ξεκινώντας εξέφρασε τη χαρά του που όπως τόνισε βρίσκεται σε ένα νησί που δίδαξε  τον τουρισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Η φετινή σεζόν όπως τόνισε ο υπουργός είναι ιδιαίτερη και δύσκολη αλλά μπορεί να μας αφήσει παράθυρο αισιοδοξίας γιατί  είμαστε ανοικτοί  και επειδή καταφέραμε να τιθασεύσουμε το υγειονομικό προφίλ της χώρας. Μιας χώρας ικανής αποτελεσματικής σε όλους τους τομείς. Πρέπει όλοι μας να προσέξουμε το  επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι θετικό το γεγονός που  οι έλεγχοι στις τάξεις των εργαζομένων δεν έχουν βγάλει κανένα θετικό αποτέλεσμα γεγονός που δείχνει πως όλοι μας έχουμε συνταχθεί  σε αυτό που πρέπει να  κάνουμε τη φετινή χρονιά που είναι χρονιά επένδυσης στον τουρισμό», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε πως οι  αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί για όσους άνοιξαν.

«Ελπίζουμε να το δουν αυτό και  οι υπόλοιποι που  περιμένουν λίγο περισσότερο για να ανοίξουν .Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μεγαλύτερη ενεργοποίηση των τουριστικών δυνάμεων της χώρας μας. Όσο η  χώρα μας είναι  επιτυχημένη στην υγειονομική διαχείριση θα μπορεί να στηρίζεται στην ανάπτυξη του τουρισμού», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση για την κρουαζιέρα ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί την κρουαζιέρα με όλα τα πρωτόκολλα .

«Η χώρα μας συνέβαλε στο να υπάρξουν πρωτόκολλα. Η κρουαζιέρα αν ανοίξει θα ανοίξει με όλα  τα μέτρα που οι γιατροί μας έχουν πει. Το αν θα το επιτρέψει αυτό η αγορά και η ζήτηση των τουριστών είναι ένα άλλο ζήτημα. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για την προσέλκυση των τουριστών στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.