FEATUREDΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Το Νότιο Αιγαίο ανεβάζει τον τουρισμό ψηλά ενεργοποιεί θέσεις εργασίας και κρατάει άμυνα στον κορονοϊο

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου που είναι από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξή τύπου σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο  δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης,μετά τη σύσκεψη με  τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητστοτάκη και την συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού κ. Μάνου Κονσολα με τους φορείςτου τουρισμού

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ξεκίνησε τη συνέντευξή τύπου αναφέρομενος στην επίσκεψη του  Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χάλκη και τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο νησί.

«Ήταν μια οφειλόμενη τιμή σε έναν άνθρωπο που  υπηρέτησε με τόση συνέπεια τα Δωδεκάνησα», τόνισε ο Περιφερειάρχης  που αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που έγιναν  στο νησι΄.

Όσο για τη  συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ τόνισε πως δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλη τη χώρα.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πως περνάμε σε μια νέα φάση μιας πολύ  κρίσιμης περιόδου στην οποία μπαίνουμε με την ψυχραιμία και εγρήγορση που θα πρέπει να έχουμε απέναντι σε ιστορικές στιγμές. Αυτό παράλληλα με τη διαχείριση μιας εξαιρετικά μεγάλης και πολύ δύσκολή κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία. Σε μας δεν έφθασε μόνο η αγωνία η υγειονομική . Κληθήκαμε να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας. Το εγχείρημα αυτό είναι πρωτοφανές αφού δεν υπάρχει προηγούμενο», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος που αναφέρθηκε και στο άνοιγμα την 1η Ιουλίου όλων των Διεθνών Αεροδρομίων στην  περιφέρει μας. Έχουμε να κάνουμε μια αποτίμηση αυτών των 30 ημερών», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο  Περιφερειάρχης θέλησε να ευχαριστήσει τους κρατικούς  λειτουργούς που χειρίζονται την κατάσταση  σχετικά με τον τουρισμό και την υγειονομική θωράκιση της χώρας. Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχη στους 37.000 και πλέον μοριακούς ελέγχους που έγιναν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. Τόνισε πως το μέτρο με τους ελέγχους από τις κινητές μονάδες  του ΕΟΔΥ θα επεκταθεί και σε άλλα  νησιά.

«Τον Ιούλιο στείλαμε το  μήνυμα ότι είμαστε ώριμος τουριστικός  προορισμός και άξια βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε γιατί σε αυτόν τον τόπο υπάρχει σχέδιο και ικανότητα. Ο τόπος αυτός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών. Το 2020 όσοι προορισμοί κέρδισαν  τουρίστες  και αυτό έγινε γιατί επελέγησαν επειδή τα πήγαν καλά στο υγιειονομικό κομμάτι», είπε ο Περιφερειάρχης .

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στις πύλες εισόδου της Περιφέρειας ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως 12 ήταν οι επισκέπτες από όσους ελέγχθηκαν που βρέθηκαν θετικοί.

«Κινούμαστε ακόμη στο Νότιο Αιγαίο σε  διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων . Είναι σημαντικό αυτό αν αναλογιστεί κανείς τους χιλιάδες τουριστών που διακινήθηκαν από τα αεροδρόμια μας.

. 12 ήταν οι επισκέπτες  από αυτούς που ελέγχθηκαν . κινούμασ ε ακόμη σε διψήφιους  αριθμούς κρουσμάτων. Αν αναλογιστεί κανείς πως έλεγχοι γίνονται και εκατοντάδες χιλιάδες . Μέρα μερα εξετάζουμε το σχέδιο. Κάθε μέρα λαμβάνονται αποφάσεις.

«Μέρα μέρα εξετάζουμε το σχέδιο τι λειτουργεί και τι όχι και τι θέλει διόρθωση. Αυτός είναι ένας μεγάλος αγώνας που καταλήγει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», είπε.

Ο κ Χατζημάρκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι επανεκκινήθηκαν τον Ιούλιο  40.000 θέσεις εργασίας

«Το πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής  της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι άνοιξαν επανεκκινήθηκαν περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας,Όλο αυτό που σήμερα γίνεται  θα φέρει αποτελέσματα και το φθινόπωρο . Πρέπει να στηριχθεί όλη η κοινωνία. Είμαστε εδώ με αφοσίωση στο στόχ ο με την ταπεινότητα ότι κανείς δεν έχει το αλάνθαστο σχέδιο.Συνεχίζουμε αυτή τη μάχη. Από αυτό που παγκοσμίως φαίνεται ως ταβάνι  στον τουρισμό διεθνώς εμείς το πιάσαμε πάρα πολύ γρήγορα και ίσως είμαστε και οι πρώτοι στον κόσμο που το πετύχαμε αυτό», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

«Συνεχίζουμε να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα που είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Χαίρομαι γιατί  η τοπική  πρωτοβουλία των φορέων για τον τουρισμό  έχει αποδώσει  μέχρι τώρα», τόνισε.

Ο κ Χατζημάρκος αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν με τον πρωθυπουργό ο οποίος είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τα προβλήματα σε που υπάρχουν στην περιοχή μας και επιδιώκει τη λύση τους/.

Το έργο στο Χαράκι

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζημάρκος και στο τριπλό έργο που αφορά την κατασκευή της  νέας γέφυρας στη περιοχή Χαράκι.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε στο τριπλό έργο στη θέση Χαράκι  ο παράλληλος δρόμος  και την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στην κυκλοφορία» τόνισε  ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί το έργο μαζί με το δήμαρχο Ρόδου.

Ο δήμαρχος Ρόδου Α.  Καμπουράκης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ρόδου κ . Αντώνης Καμπουράκης που εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας τίμησε με την παρουσία του τον Δημήτρη Κρεμαστινό και την Χάλκη. Μίλησε και για την συνάντηση που είχε ο  κ. Κυριάκος Μητστοτάκης με τους φορείς σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αν κρατηθούμε σε λογικά επίπεδα κρουσμάτων θα ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία

« Ο εχθρός είναι αόρατος αλλά  είναι εδώ. Δεν υπάρχει καμία  άσκοπή θυσία στο χώρο της υγείας. Πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και να  μεγιστοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας και τη προσοχή του . Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ καθοριστικό Αν ο Αύγουστος μπορέσει να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα κρουσμάτων θα έχουμε την δυνατότητα να ανοίξουμε και άλλα ξενοδοχεία  στο τρίτο δεκαήμερο το μήνα και να προχωρήσουμε τον Σεπτέμβριο.  Αν νομίζει κανείς πως τα κακό πέρασε θα έχει απέναντι του μια ολόκληρη επιστημονική κοινότητα να διαφωνεί.  Επιπλέον θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο το εισόδημα και την δυνατότητα  επιβίωσης  πολλών συνθρώπων  μας στα νησιά του Αιγαιόυ. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι καθοριστικό. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει τυχαία βήματα.  Ξέρει πολύ καλά τα θέματα και ήρθε διαβασμένος. Επέμεναν πολλοί από τους φορείς  για την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Υποσχέθηκε πως μόλις κατασταλάξει η οικονομική κατάσταση θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα και θα στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη βοήθειας. Ο τουρισμός  στη Ρόδο έχει ανοίξει.  Πρώτος στόχος είναι η προστασία της υγείας των νησιωτών.  Α νούμερα είναι ενθαρρυντικά.Δεν ξέρω αν είναι σωστό να μιλάμε καλά ή αν χρειάζεται να φοβίζουμε με κακά νέα  επισημαίνοντας τον  κίνδυνο που είναι μεγάλος .  Τα πράγματα προχωρούν.  Δεν νομίζω ότι υπάρχει θυσία που να είναι άσκοπή.  Αυτό που κερδίζουμε είναι η επένδυση για το επόμενο χρονικό διάστημα.Ο υπουργός Τουρισμού  κ. Θεοχάρης έδωσε αρκετές εξηγήσεις όπως και ο κ. Κόνσολας.  Νιώθω πως δεν είμαστε μόνοι και  πάμε αρκετά καλά στη Ρόδο», τόνισε ο κ. Α Καμπουράκης που αναφέρθηκε και το covid ξενοδοχείο που λειτουργεί στην περιοχή .

«Τα περιστατικά στο νησί προσπαθούμε να αντιμετωπίζονται σοβαρά αλλά χαμηλά σε ότι αφορά τα φώτα της δημοσιότητας από  πλευράς αριθμών», τόνισε,.

Στα κρούσματα και την αντιμετώπιση τους αναφέρθηκε κλείνοντας τη συνέντευξη ο περιφερειάρχης  κΓιώργος Χατζημάρκος με αφορμή όσα έχουν ακουστεί τελευταία για το αν ανακοινώνονται τα κρούσματα.

«Γίνεται συζήτηση για τα κρούσματα. Τα πάντα ανακοινώνονται από αυτούς που πρέπει είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  και ο ΕΟΔΥ. Μέχρι σήμερα έχουμε διαπιστώσει πως ένα κομμάτι της κοινωνίας θεωρεί ενημέρωση όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες  γύρω από κάθε περιστατικό.  Δεν είναι αυτό ενημέρωση.  Υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. . Αν παρουσιαστεί κάτι ιδιαίτερο σε κάποιο νησί  κανένας δεν κρύβει τίποτε.  Πρέπει να σας αναφέρω ότι περίμενα  περισσότερα κρούσματα από αυτά που έχουμε σα νησιά γιατί το άνοιγμα του τουρισμούείναι μεγάλο.  Όλα τα περιστατικά   τώρα έχουν αντιμετωπιστεί σωστά. Ο ρόλος  μας  είναι επικουρικός και   αν χρειαστούν κάτι οι υπηρεσίες είμαστε σε ετοιμότητα.. Έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα θέματα υγεία όπως πρέπει», τόνισε.

«Ζούμε στην περίοδο όπου ο ιός δεν έχει αντιμετωπιστεί. Ο καθένας μας πρέπει να παίρνει τα μέτρα του. Οφείλουμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Το πιο σημαντικό είναι  οι 40.000 θέσεις εργασίας που είναι ενεργές. Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία ανά νησί» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *