FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Αγώνα δρόμου κάνει ο Δήμος για τη δίχρονη προσχολική αγωγή αλλά το κράτος καθυστερεί αδικαιολόγητα !

Στις προετοιμασίες που γίνονται από το Δήμο Ρόδου για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και στην εφαρμογή  του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης  αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.

Ειδικά για το μέτρο της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ο κ Στράτος Καρίκης δήλωσε  πως γίνεται μεγάλος αγώνας.

« Ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος .Δεν βρίσκουμε όμως τις στηρίξεις που θέλουμε. Και μεγάλοι δήμοι  ειδικά στο κέντρο για μια ακόμη χρονιά δεν εντάσσονται στο μέτρο. Καλό το μέτρο. Θα πρέπει όμως να στηριχθούν και οι δήμοι  για να το εφαρμόσουν.  Εμείς από πέρσι  τον Οκτώβριο παλεύουμε για να φέρουμε εννέα αίθουσες και έχουμε  Αύγουστο του 2020. Προσπαθούμε και  ευελπιστούμε μέσα στον Σεπτέμβριο να έρθουν αυτές οι αίθουσες. Έχουμε προϋπολογίσει να πάρουμε όλους τους εξοπλισμούς που χρειάζονται και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία.   Θέλουμε να πάρουμε με απευθείας ανάθεση τρεις αίθουσες  και άλλες οκτώ. Εμείς παρά τα προβλήματα  έχουμε βρει τις λύσεις και θα ισχύσει κανονικά από τον Σεπτέμβριο η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική  αγωγή», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση για την αιτία της καθυστέρησης ο κ, Καρίκης τόνισε :

«Θα πω μια λέξη. Είναι απαράδεκτο.  Αν θέλουν σωστή εκπαίδευση έπρεπε από τον Ιούνιο να είναι τοποθετημένες οι αίθουσες.  Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τον εργολάβο. Του  δόθηκε προθεσμία να τοποθετήσει τις αίθουσες σε διάστημα 90 ημερών για να τοποθετήσει τις αίθουσες. Άρα μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Τα σχολεία ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου. Αυτά δείχνουν ανακολουθία προθέσεων και πράξεων.  Έχουμε παλέψει για αυτό και σχεδόν  είμαστε έτοιμοι παρότι δεν έχουμε τις στηρίξεις που θέλουμε. Δεν το δέχομαι να έχουμε τηλεδιάσκεψη με την υπουργό να μας λένε πως θα τοποθετηθούν οι αίθουσες τον Αύγουστο και τώρα να μας  αναφέρουν πως θα είμαστε έτοιμοι τον …Οκτώβριο.  Είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του παλαιού οργανισμού σχολικών κτιρίων που έπρεπε να ολοκληρώσει τη διαδικασία»

Ο κ Καρίκης αναφέρθηκε και στα μέτρα υγιεινής που θα εφαρμοσθούν στα σχολεία με το άνοιγμα τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Εμείς ήμασταν πρωτοπόροι καθώς όλα τα  σχολεία είχαν επιπλέον μια καθαρίστρια. . Όλοι οι διευθυντές ήταν ευχαριστημένοι για την εφαρμογή των μέτρων. Αυτό θα το συνεχίσουμε και θα λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει για καθαριότητα και απολύμανση στο φουλ.  Θα παραδώσουμε τα κτίρια στα παιδιά μας σε άριστη  κατάσταση από άποψη καθαριότητας και μέτρων υγιεινής. Θα υπάρχει το πρόσθετο προσωπικό για να πετύχουμε το καλό αποτέλεσμα», τόνισε.

Ο κ.Καρίκης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα που κάνει ο Δήμος Ροδου με συνεργασίες με  εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Προβλέπονται συνεργασίες και υποτροφίες σε παιδιά που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να σπουδάσουν. Νομίζω πως πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση . Ανοίγουμε το δήμο σε συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στη Ρόδο και την Κύπρο. Είναι υποχρέωση μας να υπάρξουν αυτές οι συνεργασίες η εκπαίδευση και ενημερωτικά προγράμματα στο Δήμο», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Το φθινόπωρο θα υπογράψουμε  είπε ο κ. Καρίκης συμφωνίες  με το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Μέτρα υπέρ των εκμισθωτών των κυλικείων

Σε ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων ο κ. Καρίκης  δήλωσε :

«Περιμέναμε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση  για το θέμα αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν εργάσθηκαν από τον Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι. Περιμένουμε και τις αποφάσεις της κυβέρνησης δηλαδή αν θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά ή αν θα έχουμε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο σχολικών επιτροπών για τη μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλουν στο δήμο. Τα μισθώματα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο δεν θα εισπραχθούν . Πολύ μειωμένα θα είναι και για τους μήνες μετά το άνοιγμα . Το θέμα αυτό θα έρθει  προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε ο κ,. Στράτος Καρίκης.

Τα παλαιά σφαγεία

Σε ερώτηση για τα παλαιά σφαγεία όπου ζουν παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες ο  αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης δήλωσε:

«Έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια μας, Δυστυχώς οι πάντες κωφεύουν και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Μπορώ να πω ότι δεν ενδιαφέρονται. Έχει αφεθεί όλη αυτή η ιστορία στην τύχη. Τα αρμόδια υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη έπρεπε ήδη να παρέμβουν . Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όμως. Κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»,

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *