FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Γεωργιάδης: Σε νέο επενδυτή πλέον η μαρίνα Ρόδου στο υπουργείο τα τελικά σχέδια!

Για  όλες τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε στο Notos News και την  «Απογευματινή Ενημέρωση» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αποκάλυψε  την ύπαρξη νέου επενδυτικού σχεδίου για τη νέα μαρίνα Ρόδου υπογραμμίζοντας πως πρόκειται να γίνει κάτι μοναδικό στη Ρόδο.

Σε ότι αφορά το Γκολφ Αφάντου τόνισε πως οι επενδύσεις θα προχωρήσουν  και τα  όποια ζητήματα εκκρεμούν θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δεν θα γίνει δεύτερο lockdown

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά την πανδημία και την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε:

«Δεύτερο καθολικό  lockdown δεν θα γίνει.  Όταν  κάναμε το πρώτο υπήρχαν δύο βασικοί λόγοι. Ο πρώτος ήταν να προλάβουμε  ετοιμάσουμε το εθνικό σύστημα υγείας, ώστε να αποκτήσουμε  περισσότερες κλίνες εντατικής θεραπείας  και   κλίνες covid για να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια. Η προετοιμασία έγινε.  Σήμερα έχουμε υπερδιπλάσιες κλίνες εντατικής από ότι το μήνα Μάρτιο.  Επίσης η καραντίνα χρειάστηκε στην έναρξη της επιδημίας, για να καταλάβει ο κόσμος την σοβαρότητα  και να αρχίσει να λαμβάνει ατομικά μέτρα  προστασίας.  Σήμερα ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όποιος δεν το κάνει είναι όχι  γιατί δεν γνωρίζει αλλά γιατί έχει αποφασίσει να θέσει σε κίνδυνο τον ευαυτό του και τους άλλους . Δεν υπάρχει πλέον ως εκ τούτου λόγος να λάβουμε μια τόσο δραστική απόφαση».

Με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία ο υπουργός Επενδύσεων υπογράμμισε πως ουδέποτε μπήκαν από την κυβέρνηση στο ζύγι η οικονομία και η υγεία.

« Σήμερα μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown για τους λόγους που σας έχω αναφέρει. Αν πιστεύαμε πως έπρεπε να γίνει lockdown όσο και να κόστιζε θα το κάναμε. Γιατί δεν βάζεις στο ζύγι τους νεκρούς», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπαναχώρηση της Τουρκίας μετά την ένταση που προκλήθηκε με την Ελλάδα ο κ Γεωργιάδης δήλωσε:

« Προφανώς η υπαναχώρηση της Τουρκίας είναι κάτι προσωρινό. Η Τουρκία  έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική στην ανατολική Μεσόγειο τη οποία υπηρετεί με συνέπεια.  Έκανε πίσω τώρα γιατί η αντίδραση της Ελλάδος ήταν πολύ καίρια γιατί η συμμαχίες  της είναι ισχυρές. Η χώρα πρέπει  να είναι πάντα σε εγρήγορση και να ξέρει πως μπροστά της είναι ανηφόρα σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά. Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στις Έλληνικές  Ενοπλες Δυνάμεις γιατί η αντίδραση τους ήταν εντυπωσιακή».

Αν δεν ήταν ο Covid θα είχαν τελειώσει οι επενδύσεις στο Γκολφ Αφάντου!

Σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση στο Γκόλφ Αφάντου  ο κ Γεωργιάδης δήλωσε πως σε ότι αφορά το τμήμα της έκτασης που ανήκει στον όμιλο του κ. Ν Νικολαίδη οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

« Σε ότι αφορά το τμήμα της έκτασης του κ. Νικολαίδη οι διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.  Για το δεύτερο τμήμα της έκτασης που ανήκει στον κ. Αγγελιάδη περιμέναμε κάποια έγγραφα τα οποία μας έχουν σταλεί. Είμαστε στην τελική ευθεία. Αν δεν είχε προκύψει ο Covid θα είχαμε τελειώσει ήδη» , δήλωσε  ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με το αν και τα δύο τμήματα θα είναι σε λειτουργία το επόμενο καλοκαίρι είπε:

«Δεν ξέρω αν θα έχει προλάβει να  κατασκευαστεί. Θέλει δουλειά όλο αυτό.  Θα προχωρήσει».

Ο επιχειρηματίας  κ. Βασίλης Νικολαίδης στο Notos News

Σε επικοινωνία του  Notos News με τον επιχειρηματία κ. Βασίλη Νικολαίδη που είναι στην Κύπρο ανέφερε:

«Υπάρχουν κάποιες  μικρές εκκρεμότητες που θα αντιμετωπιστούν. Ο κ. Γεωργιάδης είναι ενήμερος.  Μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση λόγω της κατάστασης. Αυτό ισχύει άλλωστε για όλα τα επιχειρηματικά σχέδια. Δεν αφήνουμε την επένδυση θα προχωρήσουμε».

H αποχώρηση της πίτσας Hut

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε  και στην αποχώρηση της εταιρείας πίτσα Hut από την  Ελλάδα τόνισε πως επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

«Η αποχώρηση δεν είχε να κάνει με τη συγκυρία. Η συγκυρία απλώς την  επιτάχυνε. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρουσίαζε ζημίες  για διαφόρους λόγους.  Τώρα επιπλέον τελείωσε η δικαιόχρηση που είχε στην Ελλάδα η εταιρεία και έπρεπε να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ανανέωση της χρήσης. Έκριναν ότι δεν τους συνέφερε να συνεχίσουν» τόνισε.

Σε  νέο επενδυτή πλέον  η μαρίνα της  Ρόδου  στο υπουργείο τα σχέδια της επένδυσης !

Σε ερώτηση αν έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας οι επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Δεν έχουν σταματήσει οι επενδύσεις στην Ελλάδα.  Προχωρούν με πολύ  καλό ρυθμό. Ειδικά στον τουρισμό εκεί φοβόμασταν πως θα σταματήσουν ενισχύθηκαν. Η φήμη της Ελλάδος δηλαδή μας βοήθησε. Θα προτιμούσαμε να μην υπάρχει πανδημία» .

Όσο για πρόσθετες επενδύσεις στη Ρόδο πλην του Γκόλφ Αφάντου ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

«Ασφαλώς υπάρχουν. Στη Ρόδο έχετε τη μεγάλη υπόθεση της μαρίνας. Πρόκειται για ένα φανταστικό project που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ρόδου. Αν δείτε τα σχέδια που έχουν γίνει θα καταλάβετε. Είναι κάτι καταπληκτικό. Θα υπάρχει νέος επενδυτής  και οι επόμενοι μήνες θα είναι για την υπόθεση πολύ καθοριστικοί».

Η υπόθεση Novartis

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis  υπογραμμίζοντας πως σήμερα το αρμόδιο συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή της κ. Τουλουπάκη.

«Αρα παραμένει κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος. Εντός των επόμενων ημερών θα  πρέπει να φύγει από τη θέση της. Είναι αδιανόητο για ένα εισαγγελέα  να παραμένει στη θέση του με αυτές τις κατηγορίες.  Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.  Πολύ  εντυπωσιακό ήταν  και αυτό που έγινε  σήμερα με την κ. Παπαδάκου με  όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα» , δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση που αφορά την πυρκαγιά στο Μάτι και επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν για τους επιχειρηματίες του τουρισμού που φέτος δοκιμάζονται ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όσα μέτρα  είναι να εφαρμοσθούν, εφαρμόζονται.  Ήδη ετοιμάζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή 3 που θα είναι  εντυπωσιακό εργαλείο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *