FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Nίσυρος: Πλήρης ανακαίνιση του Ζωσιμοπουλείου θεάτρου

Ένα ακόμα κτίριο που ανήκει στις δομές του Δήμου Νισύρου ανακαινίστηκε πλήρως. Το Ζωσιμοπούλειο θέατρο έχει ανανεωθεί και αναβαθμιστεί με την συνολική παρέμβαση που έγινε.  Έγιναν εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό  και στον  εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Το οφείλαμε σε όλους τους Νισύριους και στους επισκέπτες της Νισύρου. Το Ζωσιμοπούλειο θέατρο αποτελεί ιδανικό χώρο για εκδηλώσεις και συνέδρια.

Οι εργασίες που έγιναν είναι οι εξής: Καθαίρεση εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων(σοβάδες) και ανακατασκευή αυτών, επισκευή της στέγης, βαφή του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της αυλής, νέο πάτωμα με πλάκες και διακόσμηση με ψηφιδωτά που σχεδίασε ο Αποστόλης Καλούδης και τοποθέτησε ο Παντελής Καραγιάννης, ανακατασκευή της εισόδου με παραδοσιακή λίθινη καμάρα, κατασκευή τριών παραδοσιακών λίθινων θόλων στη Νότια πλευρά του προαυλίου, ανακατασκευή εισόδου από Ηλικιωμένη.

Το Ζωσιμοπούλειο θέατρο χτίστηκε με δωρεά του αείμνηστου Δημήτρη Ζωσιμόπουλου εις μνήμην της συζύγου του Νόρας Ζωσιμοπούλου. Ο Δημήτρης Ζωσιμόπουλος είχε μεταναστεύσει στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.  Τα κλειδιά παραδόθηκαν στον αείμνηστο Δήμαρχο Γεώργιο Γιαλούρη τον Μάιο του 1955. Ο σύλλογος Αθηνών Γνωμαγόρας σε μια σεμνή τελετή ανακήρυξε τον Δημήτρη Ζωσιμόπουλο «Μέγα Ευεργέτη», το 1955.

Προχωράμε με σταθερά βήματα για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που αφορούν τα κτίρια του Δήμου Νισύρου. Είμαστε κοντά στον πολιτισμό, το έχουμε αποδείξει από τις δράσεις μας. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι εργασίες στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο, με προγραμματισμένες παρεμβάσεις ανακαίνισης σε κτίρια που εκτός όλων των άλλων αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι όμορφο υπάρχει στην Νίσυρο, είτε είναι δημόσιος χώρος είτε κτίριο. Με αυτές μας τις προσπάθειες στοχεύουμε στην  αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας με βασικό στοιχείο τον πολιτισμό μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *