FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση του προέδρου των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ζήτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις αποκαλύψεις του ΜέΡΑ 25 αναφορά στο Notos News / video

Στην ολομέλεια της Βουλής  όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προνοικά ιδρύματα από το ΜέΡΑ 25 παραίτηση του προέδρου  ζήτησε η  Δόμνα Μιχαηλίδου

Συζητήθηκαν  σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής  όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων με την επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από το ΜέΡΑ 25 από την κ. Φωτεινή Μπακαδήμα. .

Εξελίξεις στη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας δρομολόγησε  η υφυπουργός . κ. Δόμνα Μιχαηλίδου αφού ζήτησε την παραίτηση του προέδρου γιατί δεν μπορεί να είναι σε δύο θέσεις και υπάρχει ασυμβίβαστο

 

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το ΜέΡΑ 25 :

Μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στη Βουλή η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Δωδεκανήσων του κόμματος, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης για την κακοδιαχείριση των προνοιακών ιδρυμάτων Ρόδου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, φανερά αμήχανη, ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου και πρώην Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Δωδεκανήσων, κ. Παύλου Μπακίρη.

Η κα Μιχαηλίδου, αρμοδιότητα της οποίας είναι τα ιδρύματα, κλήθηκε να απαντήσει, ως αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής του Υπουργού κ Ιωάννη Βρούτση, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, μετά το θάνατο της 27χρονης που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας στη Ρόδο και, παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, αποδίδοντας τα στοιχεία σε ατεκμηρίωτα ρεπορτάζ, η αλήθεια δεν μπόρεσε να αποσιωπηθεί.

«Παρόλο που δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα διοικητικού και διαχειριστικού ελέγχου των δομών, η κα Μιχαηλίδου δεν μπορούσε παρά να ζητήσει την παραίτηση του κ Μπακίρη, ο οποίος εκτός από Πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων είχε διοριστεί και ως γιατρός εργασίας στο δήμο Ρόδου, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με τον Ν 4622/2019 άρθρο 70, το νόμο του επιτελικού κράτους των αρίστων της ΝΔ, ενώ είχε συνάψει και συμβάσεις ως υπεύθυνος covid-19 ιατρός με διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες. Να σημειωθεί ότι, με τη φωτογραφική διάταξη της ΠΝΠ της 20ης Μαρτίου και το 13ο άρθρο αυτής, νομιμοποιείται, εν πολλοίς, η δυνατότητα ανάληψης της θέσης ιατρού εργασίας από ιατρό άλλης ειδικότητα, με ιδανικό παράδειγμα αυτού, ο κ Μπακίρης που ενώ είναι καρδιολόγος, χάρη στην ΠΝΠ της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των δικών της παιδιών, μπόρεσε να διοριστεί και ως γιατρός εργασίας… εν αγνοία, άραγε της Υφυπουργού; Και αν είναι ανθρωπίνως λογικό, με τέτοια πολυθεσία, να μην μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις απαιτήσεις της θέσης του ως Προέδρου των Προνοιακών Ιδρυμάτων, αυτό, δεν μπορεί να φέρει πίσω την 27χρονη, για το θάνατο της οποίας πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και να αποδοθούν, αν βρεθούν, οι ποινικές ευθύνες.

Ευτυχώς, η λίστα Πέτσα δεν κατόρθωσε να αποσιωπήσει όλα τα ΜΜΕ και η αποκάλυψη του θανάτου της 27χρονης από τοπικό μέσο οδήγησε στην αποκάλυψη των λανθασμένων χειρισμών ως προς τη λειτουργία των δομών στο νησί, το όργιο πολυθεσίας, αλλά και την αμέλεια της Υφυπουργού να ασχοληθεί με το ζήτημα, παρά το φάκελο με τις αποκαλύψεις που της είχε παραδώσει, ήδη από το Μάιο, μαζί με την παραίτησή του λόγω της κακοδιαχείρισης, ο πρώην, πλέον, Ά Αντιπρόεδρος Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου, κ Αντώνης Αρφαράς, ομοίως στέλεχος της ΝΔ. Ίσως, αν η κα Μιχαηλίδου τον είχε ανοίξει, η 27χρονη να ήταν ακόμα μαζί μας. Για τους υπολοίπους, όμως, συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και δεν μπορούν να ακουστούν, το ΜέΡΑ25 είναι η φωνή τους στη Βουλή.» δηλώνει η βουλευτής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *