FEATUREDΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δίνουμε τη μάχη του τουρισμού σε αντίξοες συνθήκες

Στις  δυσκολίες της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη.

«Παρότι έχουμε ανοίξει τουριστικά πολλοί επισκέπτες μας φοβούνται να έρθουν γιατί αντίστοιχα φοβούνται για το  τι θα αντιμετωπίσουν στον προορισμό. Φοβούνται τι θα αντιμετωπίσουν όταν επιστρέψουν στις χώρες τους. Είδατε τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.   Αποτελέσμα η τουριστική κίνηση να μην κινείται σε κανονικά επίπεδα. Να μην ξεχνάμε πως έχουν εκλείψει και σημαντικές τουριστικές αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ και των χωρών της Σκανδιναβίας», τόνισε η κ. Τετράδη.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για τη στήριξη των  επιχειρήσεων  η κ Τετράδη δήλωσε:

«Σαν χώρα έχουμε κατακτήσει τον χαρακτηρισμό του ασφαλούς προορισμού και σε αυτό βοήθησε η κυβέρνηση. Και εμείς οι ξενοδόχοι εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάνουμε σημαντικό βήμα. Όσοι έχουμε ανοίξει τις  επιχειρήσεις μας το κάνουμε για τους εργαζόμενους μας, την εθνική  οικονομία και την κοινωνία.  Αυτή  η μάχη  δίνεται σε  πολύ αντίξοες συνθήκες με χαμηλή ζήτηση και χαμηλές πληρότητες.  Αυτό  όμως αποτελεί τροχοπέδη. Εμείς τονίζουμε πως μεγάλο ζητούμενο είναι η ρευστότητα. Οι πόροι που έχουν εξαγγελθεί  από τα προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία δεν έχουν φθάσει ακόμη στα ξενοδοχεία».

Η κ. Τετράδη αναφέρθηκε και στην τέταρτη έρευνα που έγινε από το ΙΤΕΠ του ΞΕΕ.

«Τα αποτελέσματα της  4ης έρευνας δείχνουν πως οι  χρηματοδοτικές ανάγκες των ξενοδοχείων είναι στο 1,6 δις ενώ οι εγκρίσεις είναι στα 740 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή κάτω του μισού. Από αυτά είχε εκταμιευθεί το 5%. Μιλάμε για μικρά νούμερα. Ζητάμε επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών ειδικά στο κομμάτι που εμπλέκονται και οι τράπεζες», δήλωσε η κ. Τετράδη.

Όσο για  τον εσωτερικό τουρισμό δήλωσε  πως είναι λίγος και δεν μπορεί να καλύψει τις κλίνες.

«Οι ξενοδόχοι κάνουν καλά πακέτα.  ΟΙ Έλληνες να ψάξουν τις καλές προσφορές και να μην φοβούνται να ταξιδέψουν», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *