FEATUREDΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΗΧΗΤΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα αισθανθώ δικαιωμένος όταν δω τους υπεύθυνους της σκευωρίας να τιμωρούνται

Για  όλα τα θέματα της επικαιρότητας  μίλησε στη συνέντευξή που παραχώρησε στο LastPoint.gr o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικά για τα ελληνοτουρκικά με αφορμή την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο ο  υπουργός τονίζει πως η  Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις ενέργειες της Τουρκίας. 

«Είμαι πάρα πολύ περήφανος -και θέλω να το πω- για την ταχεία αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην παρούσα κρίση. Σε διάστημα λεπτών ο ελληνικός στόλος ήταν στη θέση του,  επιδεικνύοντας έναν απίστευτο πατριωτισμό αλλά κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους. Δεν είναι ώρα λεονταρισμών, ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει», δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται  στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας υπογραμμίζοντας πως υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο που έχει αποδειχθεί πως λειτουργεί αποτελεσματικά. Ωστόσο όπως αναφέρει είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής. 

Με αφορμή την υπόθεση Novartis  και την παραπομπή του κ.  Παπαγγελόπουλου ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι θα αιστανθεί δικαιωμένος μόνο όταν δει τους υπεύθυνους της σκευωρίας να τιμωρούνται για τις πράξεις τους. 

«Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια», δηλώνει ο υπουργός. 

Η συνέντευξή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο LastPoint.gr, και τη δημοσιογράφο Μαρία Χονδρογιάννη, αναλυτκά:

Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας και ενός νέου lockdown;

Γενικό lockdown με τον τρόπο που το ζήσαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν πρόκειται να υπάρξει. Το πρώτο lockdown χρειάστηκε για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να προετοιμαστεί. Πλέον είναι απολύτως προετοιμασμένο να αντέξει ένα δεύτερο κύμα για αυτό και δεν χρειάζεται ένα δεύτερο γενικό lockdown. Αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας μπορεί να υπάρξουν τοπικά lockdown για την αποτροπή της γενικότερης διασποράς. 

Ως προς το ερώτημά σας αν με ανησυχεί ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, φυσικά και με ανησυχεί. Όμως, έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο που όπως έχετε διαπιστώσει λειτουργεί αποτελεσματικά. Έχουμε καταφέρει να είμαστε μία χώρα που έχει ανοίξει τα σύνορά της και ταυτόχρονα ο κορωνοϊός παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Το μείζον είναι να αντιληφθεί ο καθένας μας ότι πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Αν λίγο τηρήσουμε τα μέτρα το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό για την Ελλάδα. 

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την τουριστική κίνηση στη χώρα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Τι σκοπεύετε να κάνετε; 

Η εικόνα δεν είναι τόσο δραματική όσο παρουσιάζεται. Όλα τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει για τον Αύγουστο έχουν μεγάλη πληρότητα. Ομολογώ ότι η εικόνα ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο για τον Ιούλιο, κυρίως διότι λόγω του δευτέρου κύματος κορωνοϊού σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης, άργησε περισσότερο απ’ ότι είχαμε υπολογίσει το άνοιγμα των συνόρων. Αλλά και χώρες όπως το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ που αναμέναμε να ανοίξουν, παραμένουν ακόμα  κλειστές.

Σίγουρα θα είναι μια κακή χρονιά για τον τουρισμό μας σε σχέση με πέρυσι, αλλά θα είμαστε σε καλύτερη θέση από όλες τις άλλες ανταγωνίστριες για εμάς τουριστικές χώρες. Δείτε για παράδειγμα τι έπαθε η Ισπανία. Ξαφνικά βρέθηκε να κόβονται οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διότι το Λονδίνο επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όποιον επιστρέφει από την Ισπανία. Φαντάζεστε να ίσχυε κάτι τέτοιο και για την Ελλάδα; Θα ήταν καταστροφικό για τον τουρισμό μας, τον Αύγουστο, που είναι ο κρισιμότερος μήνας. 

Κύριε Υπουργέ, τι έγινε στο Μάτι; Υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης τελικά;

Μετά την αποκάλυψη του σχετικού ηχητικού και όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν νομίζω πως υπάρχει έστω ένας που να αμφιβάλει για το ότι υπήρχε προσπάθεια συγκάλυψης. 

‘Ήδη, ο ανακριτής κύριος Αθανάσιος Μαρνέρης επανέφερε το αίτημά του για συμπληρωματική δίωξη στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, επισημαίνοντας πως πλέον στοιχειοθετείται δόλος στην υπόθεση.  Αν αυτό αποδειχθεί δεν μιλάμε πλέον για αδικήματα που αφορούν αμέλεια, αλλά κακούργημα. 

Πως αισθάνεστε με την υπόθεση της Novartis και την παραπομπή Παπαγγελόπουλου; Αισθάνεστε δικαιωμένος μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά που περάσατε εσείς και άλλοι εννέα συνάδελφοί σας  που βρισκόσασταν επί δυόμιση περίπου χρόνια κρεμασμένοι στα μανταλάκια; 

Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί η υπόθεση δεν έχει λήξει ακόμα. Θα αισθανθώ δικαιωμένος μόνο όταν δω τους υπεύθυνους της σκευωρίας να τιμωρούνται για τις πράξεις τους. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια. 

 

Έχουμε λήξη συναγερμού με την Τουρκία ή υπάρχει ακόμα κίνδυνος για ένα θερμό επεισόδιο;

Λήξη συναγερμού θα έχουμε όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μία αποκλιμάκωση και η Τουρκία δείχνει να έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως αν έβγαζε το σεισμογραφικό σκάφος θα φτάναμε στα άκρα. 

Η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις ενέργειες της Τουρκίας. Είμαι πάρα πολύ περήφανος -και θέλω να το πω- για την ταχεία αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην παρούσα κρίση. Σε διάστημα λεπτών ο ελληνικός στόλος ήταν στη θέση του,  επιδεικνύοντας έναν απίστευτο πατριωτισμό αλλά κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους. Δεν είναι ώρα λεονταρισμών, ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. 

Συμπληρώσατε έναν χρόνο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κάνοντας μια αυτοαξιολόγηση, πώς θεωρείτε ότι τα πήγατε μέσα σε αυτό τον χρόνο; Κερδίσατε το στοίχημα των Επενδύσεων; 

Ερχόμενοι πέρυσι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέσαμε κάποιους βασικούς στόχους. Στους στόχους αυτούς σήμερα είμαστε ενήμεροι και εάν δεν είχε επέλθει και η κρίση του COVID-19, θα ήμασταν ευτυχείς και από την αύξηση του ΑΕΠ, όπως διαγραφόταν τους πρώτους δύο μήνες του 2020.

Με τη ψήφιση του νόμου μας «Επενδύω στην Ελλάδα» άλλαξε το επενδυτικό περιβάλλον και η Ελλάδα ανέβηκε 9 θέσεις στον Παγκόσμιο Πίνακα Ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, βοήθησε να ξεμπλοκάρουν και να προχωρήσουν μεγάλα επενδυτικά έργα όπως το Ελληνικό, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το Kilada στην Αργολίδα, το Mirum στην Ελούντα, η επένδυση στα Άγραφα και ούτω καθεξής.

Πριν ξεσπάσει η πανδημία, η Ελλάδα εξελισσόταν στο νέο επενδυτικό hot-spot του πλανήτη. Το θετικό είναι ότι και κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν ματαιώθηκε ούτε μία επένδυση.  Το αντίθετο. 

Είμαι βέβαιος ότι η θετική απήχηση που είχε η Ελλάδα διεθνώς λόγω της αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης στο υγειονομικό σκέλος της, θα έχει θετική επίπτωση και στην οικονομία και ειδικότερα στις επενδύσεις. Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται φιλική στις επενδύσεις και ναι, κερδίζουμε το στοίχημα καθημερινά.

Πηγή: Lastpoint.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *