Κ. Σβύνου: Κρατάμε μικρό καλάθι για τη φετινή σεζόν και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο

Στην  φετινή σεζόν που συνεχίζει να εξελίσσεται πολύ δύσκολα αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» η Γ. Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ αντιπρόεδρος του ΙΤΕΠ του ΞΕΕ και  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

«Η κατάσταση διαμορφώνεται διαφορετικά κάθε ημέρα.  Δεν μπορούμε να έχουμε την αίσθηση αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αύξηση    και το 30% των αφίξεων της περσινής σεζόν ή όχι. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση. Η περίπτωση κατά την οποία θα πάνε τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε η κ. Σβύνου και πρόσθεσε πως  για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος χρειάζεται μεγάλος αγώνας.

«Αν έχουμε πληρότητα 30% στα δικά μας τα  μέρη δεν σημαίνει πως έχουμε πιάσει το στόχο μας.  Αν την αναγάγουμε στο σύνολο των ξενοδοχείων που είναι σε λειτουργία καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα. Κρατάμε μικρό καλάθι. Παρόλα αυτά κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Βλέπουμε τις εξελίξεις καθώς η TUI αποφάσισε να σταματήσει τις πτήσεις μεταξύ της Μεγ Βρετανίας και της Ισπανίας. Κάθε ημέρα μας δείχνει πως υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα που άλλοτε λειτουργούν υπέρ μας  καθώς η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός με μεγάλη αξιοπιστία.  Αυτή την αξιοπιστία καλούμαστε όλοι να κάνουμε τα μέγιστα για να τη διατηρήσουμε», δήλωσε η  κ. Σβύνου και πρόσθεσε πως στο χώρο των ξενοδοχείων τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Σε ερώτηση σχετικά με τις αγορές από τις οποίες η Κως αντλεί τουρίστες η  κ. Σβύνου δήλωσε πως οι επισκέπτες προέρχονται από τη Γερμανία τη Μεγ Βρετανία, την Τσεχία, την  Πολωνία καιτην  Γαλλία.

«Σιγά σιγά ελπίζουμε να ανοίξουν και οι άλλες αγορές», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν και στην Κω ξενοδόχοι που θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους νωρίτερα η κ. Σβύνου δήλωσε:

«Εδώ κάθε ημέρα είναι και διαφορετική. Στη Βόρεια Ελλάδα η οποία εξαρτάται από τον οδικό τουρισμό τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Είδαμε ότι  δεν υπήρχε πρόγραμμα σε  ότι αφορά τα τεστ για τους   τουρίστες που έρχονται οδικώς.  Αυτό δημιούργησε δυσαρέσκειες και αλλαγές που πήγαν τις εξελίξεις  πάρα πολύ πίσω. Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα ξενοδοχεία στη Βόρεια Ελλάδα θα κλείσουν νωρίτερα. Είναι πιθανόν κάτι ανάλογο να γίνει και στα δικά μας τα νησιά αν δούμε πως τα πράγματα δεν εξελιχθούν ανάλογα με τα ζητούμενα των επιχειρηματιών. Όλοι έκαναν προσπάθεια για να ανοίξουν αλλά αν δεν στηριχθεί η βιωσιμότητα θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.  Ας ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο θα ανοίξουν αγορές και δεν θα κλείσουν. Ελπίζουμε επίσης να μην  κλείσουν νωρίτερα επιχειρήσεις.. Θέλουμε να δουλέψουμε.Να μην ξεχνάμε πως και το 2021 είναι δύσκολο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *