Πιάστηκαν 35 άτομα που διευκόλυναν λαθρομετανάστες να φύγουν από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τριάντα πέντε αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, δεκαέξι αλλοδαποί (πέντε άνδρες και έντεκα γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 50 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, καθώς και με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.

Επιπλέον συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε συνόδευε 16χρονη αλλοδαπή καθοδηγώντας αυτή να επιβιβασθεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, έντεκα  αλλοδαποί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα)  ηλικίας από 16 έως 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ελβετία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, πέντε αλλοδαποί (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 20, 26, 28, 35 και 37 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, το Λονδίνο και την Γαλλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί (μία γυναίκα και ένας άνδρας) ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτότητων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *