Μ. Ζορμπίδης : Να αναρωτηθείτε γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν προτιμούν για τις διακοπές τους τη Ρόδο και τα άλλα νησιά

Τους  λόγους για  τους οποίους  ο Οργανισμός Ζορμπίδης δεν πραγματοποιεί εκδρομές προς την Κωνσταντινούπολη εξήγησε μιλώντας στο Notos News  και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος του  κ. Μιχάλης Ζορμπίδης.

Ο κ. Ζορμπίδης όμως αναφέρθηκε και  στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά βορειοελλαδιτών να επισκεφθούν τα  Δωδεκάνησα.

«Δεν μπορεί να συνυπάρξει Αγία Σοφία και Τζαμί. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να μην κάνουμε εκδρομές στην Κωνσταντινούπολή. Αν δεν αλλάξουν τα γεγονότα δεν μπορούμε και εμείς να αλλάξουμε την απόφαση μας Δεν μπορούμε να πάμε να δούμε ένα μουσείο που έχει γίνει τζαμί.  Εμείς πηγαίναμε  να δούμε την Αγία Σοφία με τη μορφή που είχε και άλλα μνημεία που όμως δεν είναι τζαμιά», δήλωσε ο κ. Ζορμπίδης.

Σε  ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για την συγκεκριμένη εκδρομή ο κ. Ζορμπίδης δήλωσε:

«Τώρα και τα  σύνορα είναι κλειστά και δεν πάμε εκεί. Αν εξομαλυνθεί η κατάσταση και γίνει όπως παλαιότερα θα επανέλθουμε . Αν βελτιωθεί η κατάσταση θα επισκέπτεται την πόλη πολύς κόσμος. Εμείς πάντως δεν θα πηγαίνουμε. Το βλέπω το θέμα από ηθικής απόψεως. Εγώ έχω μάθει να βλέπω την Αγία Σοφία σαν μουσείο και όχι σαν Τζαμί. Δεν είναι μόνο το κέρδος».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκδρομές προς τη Ρόδο με δεδομένο ότι κάποτε ένα από τα βασικά αντικείμενα του οργανισμού για την περιοχή μας ήταν οι μαθητικές εκδρομές ο κ. Ζορμπίδης δήλωσε:

«Γιατί οι  Θεσσαλονικείς δεν πολυθέλουν τη Ρόδο;  Αυτό να αναλύσουν το δήμαρχος της Ρόδου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου . Γιατί ο κόσμος από τη Βόρεια Ελλάδα αποφεύγει τα νησιά. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχει ζήτηση η Ρόδος; Γιατί όλοι ζητούν το Καστελόριζο;»

Ο κ. Ζορμπίδης τόνισε πως δεν μπορούν να γεμίσουν οι αεροπορικές θέσεις που έχει κρατήσει για τη Ροδο γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

«Γιατί δεν θέλουν να έρθουν στη Ρόδο. Αν περιμένετε  από τους ξένους τουρίστες ελάχιστοι θα έρθουν. Ανησυχώ για το νησί σας γιατί το αγαπώ» , τόνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *