FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Καλλωπισμός και ευπρεπισμός των Πηγών του Πετρώνα Αρχαγγέλου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από το τμήμα συντήρησης και καθημερινότητας, της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, στις Πηγές του Πετρώνα όπως ανεφερε σε ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πατσάης.

Αναλυτικά ο κ. Πατσάης αναφέρει τα ακόλουθα:
Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχαν προκληθεί από τις θεομηνίες του περασμένου έτους και έγινε συντήρηση των ιστών του ηλεκτροφωτισμού.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε αποψίλωση των δέντρων και προστέθηκε ιδιαίτερος φωτισμός για την ανάδειξη του χώρου.
Ο καλλωπισμός και ευπρεπισμός των Πηγών του Πετρώνα συνέβαλαν στο να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του τόπου μας.
Τα αμέτρητα σπασμένα αγγεία και τα “Καμίνια”,μαρτυρούν ότι οι Πετρωνιάτες Αρχαγγελίτες ώς γνήσιοι Αγγειοπλάστες με την μοναδική τους τεχνική,χρησιμοποιούσαν τον πηλό για να φτιάξουν μοναδικά αριστουργήματα της κεραμικής τέχνης.
Είναι γνωστό σύμφωνα με έγκριτες ακαδημαϊκές πηγές ότι ο Ιουστινιανός στα μέσα του 4 μ.Χ. αιώνα, χρησιμοποίησε βίσσαλα(τούβλα)για την κατασκευή του τρούλου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη,τα οποία χάρη στην σύνθεση τους ήταν πολύ ελαφριά και αυτά φτιάχνονταν στον Πετρώνα.
Ξεχωριστής σημασίας είναι και το ξωκλήσι του Άη Γιώργη του Πετρωνιάτη(αρχές15ου αιώνα),με μοναδικές αγιογραφίες.
Στον Πετρώνα,ο κάθε συμπολίτης μας,μπορεί να χαρεί την ομορφιά της φύσης.
Παρακαλούνται όσοι επισκέπτονται την περιοχή,να δείχνουν ιδιαίτερο σεβασμό προς το περιβάλλον και να μαζεύουν τα σκουπίδια τους κατά την αποχώρησή τους(υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων).
Για να λάμπει η Ρόδος μας ξανά,
είμαστε ΌΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΌΙ !!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *