FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Μ. Κόνσολας από την Κάλυμνο:Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, έχει ένοπλες δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ!

Τριήμερη επίσκεψη στο νησί της Καλύμνου πραγματοποιεί από χθες ο  υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Ωστόσο έστειλε ηχηρό μήνυμα στην γειτονική Τουρκία με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα υπογραμμίζοντας ότι  η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, έχει ένοπλες δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ που θα υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ό  υφυπουργός Τουρισμού λίγο μετά την άφιξη του στο νησί  συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη κ. . Ματθαίο Διαγιάση όπου συζήτησε  για την τουριστική ροή του περιφερειακού αεροδρομίου και την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε  το Αστυνομικό Τμήμα της Καλύμνου, όπου είχα συνάντηση με τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Καραθάνο για το θέμα των ελέγχων και της διασφάλισης της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και ασφάλειας. Επίσκεψη πραγματοποίησε και στο Λιμεναρχείο του νησιού.

Συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή.

Ο υφυπουργός με δήλωση του  έστειλε μήνυμα  μέσω των ΜΜΕ και ειδικά του Kalymnos News  στους απανταχού  Καλυμνίους της διασποράς με αφορμή την πανδημία που ακόμη δοκιμάζει όλο τον κόσμο.

«Εύχομαι με τη βοήθεια του Αγίου Παντελήμονα με αφορμή την εορτή του να είμαστε όλοι γεροί και ζωντανοί και του χρόνου να σμίξουμε στην Κάλυμνο της ιστορίας και του πολιτισμού. Είμαι στην έδρα του Επαρχείου Καλύμνου Λέρου  και Αστυπαλαίας. Ευχαριστώ τον κ. Μουσελή για την συνεργασία που έχω μαζί του για θέματα που αφορούν και το χαρτοφυλάκιο μου», τόνισε ο κ. Κόνσολας που αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

«Ενώσαμε δυνάμεις πολιτεία και κυβέρνηση. Αυτό που κατάφερε η χώρα είναι επίτευγμα που το οφείλουμε σε κάθε έλληνα. Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε το μήνυμα ότι ως χώρα είμαστε ασφαλής προορισμός. Είμαι βέβαιος πως θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να είμαστε υγιείς και να υποδεχόμαστε τον κόσμο στα νησιά μας», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Σε ερώτηση της Mπέτυς Μαίλη από το Kalymnos News για τον ΧΥΤΑ που είναι από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί εκτός από το υποθαλάσσιο πάρκο ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Για να υπάρχει τουρισμός και τουριστική  ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν έργα υποδομής και διαχείριση των οχλουσών δραστηριοτήτων και  καλή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Είναι ένα μεγάλο θέμα και πρέπει να τελειώνουμε με αυτό. Δεν μπορεί η Κάλυμνος να γίνει Κέρκυρα», είπε ο κ. Κόνσολας.

Αναφέρθηκε ο κ Κόνσολας και στο καταδυτικό πάρκο που αποτελεί όπως είπε ένα στοίχημα για την Κάλυμνο.

«Η Κάλυμνος μπορεί να γίνει ένα παγκόσμιος καταδυτικός προορισμός. Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια αυτοκαταδύτες  ζητούν να έρθουν στο νησί. Σε συνδυασμό με τον ορειβατικό τουρισμού προχωράμε. Επίσης προχωράμε και για τον ιαματικό τουρισμό ώστε η Κάλυμνος να γίνει ισχυρός τουριστικός προορισμός», τόνισε.

«Είναι μεγάλη τιμή για το επαρχείο μας η επίσκεψη του υφυπουργού . Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα .  Ο κ. Κόνσολας έχει δείξει τι πραγματικά κάνει. Θα πρέπει να του το πιστώσουμε όχι μόνο εμείς και άλλοι. Εμείς νιώθουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Τα πράγματα ενδεχομένως να μην ήταν τόσο καλά αν δεν ήταν στη συγκεκριμένη θέση ο κ. Κόνσολας.  Γνωρίζουμε για τα projetcts που τρέχει. Του βάζουμε και άλλα θέματα που δεν αφορούν τις αρμοδιότητες μας αλλά ζητούμε την στήριξη του» δήλωσε ο κ. Μουσελής.

Ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση επίσης με το δήμαρχο της Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Να σημειώσουμε ότι στο δημαρχείο ανέμενε τον Υφυπουργό και ο Καλύμνιος Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος

« Σε καλοσωρίζω υπουργέ.  Όπως έβαλες μεγάλη πλάτη και πέρασε το νέο θεσμικό πλαίσιο για το καταδυτικό πάρκο που για μας ήταν ζήτημα ύψιστης αναπτυξιακής σημασίας ζητούμε τη συνδρομή σου για την ίδρυση και λειτουργία της σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Ζητούμε το θέμα να έρθει γρήγορα στη Βουλή για να δρομολογήσουμε  ότι πρέπει. Τις επόμενες δύο εβδομάδα τελειώνουν οι διαδικασίες για την αγοραπωλησία του ακινήτου που θα στεγάσει τη σχολή», δήλωσε ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακομιχάλης.

«Μου χρέωσε ο δήμαρχος για άλλη μια φορά κάτι. Μου πιστώνει την καλή θέληση να συνεργάζομαι μαζί του. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια για τη δυνατότητα να συνεργάζομαι μαζί του για τα θέματα του νησιού. Είναι πολλαπλά ευτυχής για την παρουσία στο δημαρχείο Καλύμνου κ. Κρίς Αλαχούζου. Γνωρίζω την αγάπη για την πατρίδα σας και στην στήριξη που παρέχετε», τόνισε.

Να συνετιστεί η Τουρκία

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας Τουρκίας.

« Πρέπει η γειτονική Τουρκία να συνετιστεί. Οι  πολίτες  πολύ ψύχραιμα εκφράζουν την αντίθεση τους στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.  Εμείς σεβόμαστε τα δικά τους μνημεία. Να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Κατέκτησαν ένα μνημείο και συνεχίζουν να το αλώνουν. Είναι όπως είπε η κ. Αρβελέρ η δεύτερη άλωση  της Πόλης. Το Αιγαίο πρέπει να είναι  περιοχή ειρηνικής συνύπαρξης καθώς και συνεργασίας  των δύο λαών» , τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού εξήρε την καλή συνεργασία του κ. Μουσελή με τον δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Επίσης ο κ. Κόνσολας  εξήρε και την προσωπικότητα του δημάρχου Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό η Κάλυμνος

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός  η  Κάλυμνος πρέπει και μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο του εναλλακτικού τουρισμού!

«Επενδύουμε στον αναρριχητικό τουρισμό μέσα από βελτιωτικά έργα στον καταδυτικό τουρισμό με τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στον θαλάσσιο τουρισμό με την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου και την ολοκλήρωση της μαρίνας στον τουρισμό υγείας και ευεξίαςΑυτές είναι οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου μας στο Υπουργείο Τουρισμού για το νησί της Καλύμνου. Όλοι μαζί, συναρμόδια Υπουργεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του νησιού, ως παγκόσμιου εναλλακτικού τουριστικού προορισμού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ο κ. Κόνσολας

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Τουρισμού

Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού στο νησί εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τριήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, ο κ.Κόνσολας είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Διακομιχάλη Δημήτρη, καθώς και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλύμνου.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή, αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, τουριστικούς φορείς και τους ανθρώπους και στελέχη του τουρισμού στο νησί.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τον καταδυτικό τουρισμό, που ανοίγει το δρόμο για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου και την ανάπτυξη μιας μορφής τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κάλυμνο.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού, χαρακτηρίζοντας την Κάλυμνο πυλώνα ανάπτυξης αυτού του είδους τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ Αναρριχητικού Τουρισμού τελεί πλέον υπό την αιγίδα του υπουργείου και θα έχει την ανάλογη προβολή.

«Είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμόσουμε τον τουρισμό μας και να προσαρμοστούμε και εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι βέβαιο ότι ο μαζικός τουρισμός, όπως τον γνωρίζαμε, θα επανέλθει και πολύ περισσότερο ότι θα επανέλθει τα δύο επόμενα χρόνια.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης λιγότερου ευάλωτου, περισσότερο ανταγωνιστικού και με όρους αειφορίας.

Η Κάλυμνος μπορεί να υπηρετήσει αυτό το μοντέλο, μπορεί να κάνει στροφή στην ποιότητα, να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος όπως ο αναρριχητικός, ο καταδυτικός και ο  θαλάσσιος τουρισμός», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, έχει ένοπλες δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ που θα υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και αυτό είναι ένα μήνυμα προς φίλους και συμμάχους»,  επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας.

 

 

Πηγή για το ρεπορτάζ : kalymnos News – Μπέτυ Μαίλλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *