Κοντά στη συμφωνία για την παραχώρηση των γηπέδων 5×5 ΔΟΠΑΡ και Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε συμφωνία φαίνεται πως έχουν φθάσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου  σε ότι αφορά την παραχώρηση των τριών γηπέδων 5×5 που βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας. Τα γήπεδα είναι  παραπλεύρως  του  κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στη Ρόδο.

Για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν  ο  αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νίκος Νικολής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Σεϊμένης.

Όπως εξήγησε στο Notos News ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κ. Γιάννης Σειμένης,  ο διάλογος είναι στο στάδιο που οδηγεί στην συμφωνία και την αποτύπωση αυτής σε συμφωνητικό που θα υπογραφεί.  Το σχετικό συμφωνητικό έχει σταλεί από τη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου στον ΔΟΠΑΡ για έγκριση.  Όταν και το αρμόδιο όργανο του Πανεπιστημίου Αιγαίου δώσει την έγκριση τότε τα τρία γήπεδα θα παραχωρηθούν στον ΔΟΠΑΡ που ακολούθως θα τα παραχωρεί  για χρήση στις ομάδες του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα τρία γήπεδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο σχολεία του νησιού μας όσο και αθλητικοί σύλλογοι καθώς είναι κατάλληλος για να κάνουν προπονήσεις οι ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Έτσι σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχέδιο το πρωί τα γήπεδα θα χρησιμοποιούνται από τα σχολεία και το απόγευμα από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Την εποπτεία για τους χώρους θα έχει το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τις εργασίες βελτίωσης των χώρων θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια. Την  ευθύνη για την συντήρηση και φύλαξη  των χώρων θα έχει ο ΔΟΠΑΡ.

«Τον Σεπτέμβριο δηλαδή με την αρχή του εκπαιδευτικού έτους  το σχετικό κείμενο θα τεθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου και θα προχωρήσουμε», τόνισε ο κ Σειμένης.

Η συνέντευξή τύπου:

Στη συνέντευξή τύπου αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

«Η συζήτηση ήταν εξαιρετική και θέλω να πιστεύω πως με την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους τον Σεπτέμβριο, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Οι χώροι έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο γι αυτό και θα προχωρήσουμε σε σχετική προγραμματική σύμβαση για να τηρηθούν όλα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» δήλωσε στη συνέντευξή τύπου ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου  Αιγαίου κ. Γιάννης Σειμένης.

«Το αίτημα από πολλούς συμπολίτες μας, τον μαθητικό κόσμο αλλά και τους αθλητές, είναι η αξιοποίηση των γηπέδων του Πανεπιστημίου . Αυτό το προχωράμε όλοι μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να γίνει πράξη. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας και προετοιμασίας. Στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα από μία προγραμματική σύμβαση με στόχο να δούμε χώρους γεμάτους με παιδιά, σχολεία και αθλητές», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας  κ,. Στράτος Καρίκης.
«Έχουμε ένα όραμα, να δούμε να αξιοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του ΔΟΠΑΡ οι οποίοι είναι η προώθηση του Αθλητισμού. Ειδικά οι χώροι αυτοί που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης μας, πρέπει να αναβαθμιστούν και να δοθούν προς χρήση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης.

Ο κ. Νίκος Νικολής, μετέφερε στη συνέντευξή τύπου την εμπιστοσύνη και την βούληση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για να προωθηθεί ο αθλητισμός.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *