FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Η Μεσαιωνική Πόλη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης θα έχουν την ευκαιρία να χαίρονται στο εξής επισκέπτες και κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης να δημιουργήσει νέα δεδομένα και κυρίως να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής  όλων.

Για να να γίνει πράξη η πρωτοβουλία δούλεψαν  ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανος Δράκος  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλέμαχος Καμπουρής και ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Η πρώτη αναφορά για το εγχείρημα δηλαδή για τη δρομολόγηση  των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είχε κάνει πριν λίγες ημέρες στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Το επιστέγασμα και η παρουσίαση της προσπάθειας ήρθε με την συνέντευξή τύπου χθες

‘Όπως έχει ανακοινωθεί στη διάθεση πολιτών και επισκεπτών βρίσκονται ηλεκτροκίνητα οχήματα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ που τους μεταφέρουν  από τις πύλες εισόδου του μνημείου στο εσωτερικό του από τις 09:00 το πρωί ως τις 24:00.

Επιπλέον οι πολίτες  μπορούν  να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ στο λιμάνι της Ακαντιάς και από εκεί να μετακινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από και προς τη Μεσαιωνική Πόλη με τα νέα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Ο  δήμαρχος Α. Καμπουράκης με τον αντιδήμαρχο Στ. Δράκο, τον πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δ. Τσίκκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τ. Καμπούρη και το πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Β. Παπαοικονόμου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την καινοτομία που θα γίνει μέρος της ζωής των μονίμων  κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

«Οραματιζόμαστε και ενεργούμε για τη «μεγάλη» και «σπουδαία» εικόνα της Ρόδου.

Υλοποιήσαμε ήδη μια απο τις δεσμεύσεις μας, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο με πράξεις τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες που μας τίμησαν!

Η Μεσαιωνική πόλη πρωτοποριακά σε πανελλήνιο επίπεδο πέρασε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση όλων, ενώ πολίτες επίσης εντελώς δωρεάν μεταφέρονται από το λιμάνι της Ακαντιάς στη Μεσαιωνική πόλη.

Αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτριου Τσίκκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Τηλέμαχου Καμπούρη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Βασίλειου Παπαοικονόμου», ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης  ο  Δήμαρχος  Ρόδου.

Κάνουμε ένα βήμα προς το αύριο

Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο.Το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης είναι σημαντικό. Τα οχήματα αυτά βοηθούν τον κόσμο να σταθμεύει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και να έρθει δωρεάν με το λεωφορείο της ΡΟΔΑ στη Μεσαιωνική Πόλη. Θα αντιμετωπιστεί έτσι και η έλλειψη χώρων στάθμευσης περιμετρικά της Μ. Πόλης.», δήλωσε ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης.

Ο δήμαρχος Ρόδου τόνισε για την Μεσαιωνική Πόλη υπάρχει σχέδιο κομμάτι του οποίου είναι η ηλεκτροκίνηση.

Ακόμη δηλώθηκε:

« Υλοποιούμε ένα  πολυσύνθετο project, που αποτελεί και λύση  για την αντιμετώπιση ενός χρονίζοντος προβλήματος στη Μεσαιωνική Πόλη. Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων, όσοι δεν έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με τα οχήματά τους και σε δεύτερο επίπεδο, η μετακίνηση των πολιτών, των τουριστών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Μ. Πόλη επιλύεται μέσω της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος.
Ακόμη έχει  δρομολογηθεί η προμήθεια ειδικού ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενών από σημεία τα οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει το ΕΚΑΒ, ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος και ενός οχήματος για ΑμεΑ.

«Η  δράση αποτελεί απόδειξη του οράματος της νέας δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη και της άριστης συνεργασίας όλων των δημοτικών συμβούλων και των εμπλεκόμενων μερών. Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη δράση θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *