FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γρ. Τάσιος: Κομβικό το πρώτο δεκαπενθήμερο για την εξέλιξη της σεζόν

Ορόσημο για τον εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του  Αυγούστου όπως δήλωσε στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ακόμη  και για τον Αύγουστο γεγονός που οφείλεται και στο φοβικό κλίμα ακόμη και στην εσωτερική αγορά. Εμείς ζητήσαμε να μην ανακοινώνονται οι περιοχές όπου έχουν προκύψει κρούσματα κορονοϊού αλλά δεν εισακουστήκαμε. Είναι δύσκολο το εγχείρημα κάποιες αγορές όπως η Ρωσία. Αρχές Αυγούστου θα έχουμε κάποιες εξελίξεις. Θέλουμε τουρίστες από όλες τις αγορές με τέστ που θα γίνονται 72 ώρες πριν από τις αναχωρήσεις. Και ο Αύγουστος μπαίνει χαλαρά. Περιμένουμε τις εξελίξεις σε μια σεζόν που είναι χαμένη τόνισε ο κ. Τάσιος.

Σε ερώτηση για την στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση ο κ. Τάσιος τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες στις εκταμιεύσεις.

«Υπάρχουν δυσκολίες στις εκταμιεύσεις από τα διαθέσιμα προγράμματα. Πάμε για τέλος Ιουλίου και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων καθώς υπάρχουν και επιταγές. Ελπίζουμε έστω την επόμενη εβδομάδα να έχουμε εξελίξεις. Αναμένουμε  και την τροπολογία που αφορά τις αναστολές των συμβάσεων και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορώνΕίναι κομβικό αυτά να καλυφθούν από το κράτος για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις», τόνισε.

Όσο για το αν οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία  ο κ.  Τάσιος τόνισε:

«Δεν υπάρχει διάθεση για κρατήσεις εξαιτίας της πανδημίας.  Δεν επηρεάζονται οι κρατήσεις από τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το θέμα είναι ο κορονοϊός»

Ο κ. Τάσιος τόνισε πως πολλοί ξενοδόχοι σκέπτονται να κλείσουν  τις επιχειρήσεις τους, στις 31 Αυγούστου.

«Είμαστε σε δύσκολη χρονιά. Γίνεται προσπάθεια από όλους. Δεν είναι  πάνω από το 50% τα ξενοδοχεία που λειτουργούν και αρκετοί ξενοδόχοι σκέπτονται να κλείσουν στο τέλος Αυγούστου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.  Είναι κομβικό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για να δούμε τι θα γίνει» , δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ .

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *