Να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής ζητά η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω

Την τήρηση των υγειονομικών μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια ζητά από τους πολίτες η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω καθώς όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση τον τελευταίο καιρό διαπιστώθηκαν   περιστατικά άρνησης από τους πολίτες σε ότι αφορά τους κανονισμούς.

Όπως υπογραμμίζεται οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα     να  κρατούν τις ελάχιστες αποστάσειςτου 1,5m, να τηρούν  σχολαστικά την υγιεινή των χεριών και να ακολουθούν αυστηρά τις  οδηγίες των θεραπόντων ιατρών κατά τη διάρκεια διαγνωστικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων και κατά την νοσηλεία τους, ώστε να μην διακινδυνέψει η ασφάλεια της υγειονομικής δομής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κω την οποία υπογράφει ο διοικητής κ.  Σταμάτης Βασιλειάδης αναφέρονται τα ακόλουθα:                             

Η Διοίκηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩσε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, επανέρχεται με νέα ενημέρωση προς τους εισερχόμενους πολίτες, για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους χώρους του νοσοκομείου μας.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκαν περιστατικά άρνησηςαπό πολίτες για τη μη τήρηση των κανόνωνχρήσης μάσκας κατά την είσοδο τους στο νοσοκομείο μας και αποδεικνύεται πως κάποιοι τείνουν να αψηφούν τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας κατά της διάδοσης του ιού.

Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19, θα πρέπει να τονισθεί ότι στα νοσοκομεία, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν:

  1. Υποχρεωτικά μάσκα,
  2. Να κρατούν τις ελάχιστες Αποστάσειςτου 1,5m και
  3. Να τηρούν σχολαστικά την Υγιεινή των χεριών,
  4. Επίσης οφείλουν να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών κατά τη διάρκεια διαγνωστικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων και κατά την νοσηλεία τους, ώστε να μην διακινδυνέψει η ασφάλεια της υγειονομικής δομής, του προσωπικού αλλά και των ασθενών που την επισκέπτονται.

Σκοπός,της αυστηρής τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων που λαμβάνονται από την Διοίκηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ με αίσθηση ευθύνης, σας ενημερώνουμε πως αφορά στην υπενθύμιση της Ατομικής Ευθύνης για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *