Λ. Παπακαλοδούκας : Έχουμε ανησυχήσει εξαιτίας ης έντασης με την Τουρκία αλλά δεν ψάχνουμε κάπου να κρυφτούμε

«Μας  ανησυχεί η κατάσταση με τη γειτονική χώρα Τουρκία αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Δεν θα γίνει τίποτε στο τέλος»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων  μιλώντας σήμερα στον Alpha o δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Εμείς δεν είδαμε  κάτι  σε ότι αφορά  τις παραβιάσεις. Ακούμε και εμείς όπως και εσείς ότι υπάρχει ένα πρόβλημα . Υπάρχει μικρή ανησυχία για την κατάσταση. Ελπίζουμε να μην γίνει το χειρότερο. Πιστεύω πως δεν θα γίνει.  Αυτά τα περνάμε σχεδόν κάθε δύο τρία χρόνια. Φέτος όμως δημιουργήθηκε θέμα σε άσχημη εποχή. Να μην ξεχνάμε πως δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με την πανδημία. Επιπλέον η ένταση δημιουργήθηκε  τώρα που είναι σε εξέλιξη η τουριστική σεζόν και οι αφίξεις των επισκεπτών. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Διαφορετικά η σεζόν θα πάει στράφι», δήλωσε ο κ.  Παπακαλοδούκας.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων και στη Σύμη ο δήμαρχος του νησιού τόνισε πως μόνο σε ένα ξενοδοχείο υπάρχουν πενήντα ακυρώσεις. Πρόκειται για Ροδίτες που επρόκειτο να μεταβούν για διακοπές ολίγων ημερών στο νησί.

«Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Τέτοιες κρίσεις έχουν υπάρξει και άλλες φορές. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτε και ο κόσμος θα συνεχίσει τις διακοπές του», είπε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Όσο για τις αφίξεις τουριστών είναι στο 10% των περσινών  όπως τόνισε.

«Πιστεύαμε πως τον Αύγουστο θα είχαμε αύξηση της κίνησης. Περιμέναμε να γίνει κάτι . Αντί αυτού προέκυψε η ένταση», τόνισε  .

Ο κ.Παπακαλοδούκας τόνισε πως κανείς  από τους μονίμους κατοίκους δεν έχει φύγει από το νησί  εξαιτίας της έντασης με την Τουρκία και τόνισε πως η Σύμη παραμένει μοναδικός προορισμός για ξέγνοιαστες διακοπές.

«Καμία οικογένεια δεν έχει φύγει από νησί. Έχουμε ανησυχήσει αλλά όχι στο βαθμό να πανικοβληθούμε και να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε κάπου να κρυφτούμε. Το ζήτημα είναι πως δεν έχει ανοίξει φέτος η τουριστική αγορά της Τουρκίας. Αν οι απέναντι είχαν τουρισμό και τα σύνορα ήταν ανοικτά πρόβλημα δεν θα είχαμε τώρα» , είπε ο δήμαρχος Σύμης και πρόσθεσε πως φέτος όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *