Για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μας δεν φοβόμαστε!

Με αφορμή τα διαδραματισθέντα σήμερα  και την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Notos News δηλώνει,πως έφερε το θέμα που αφορά τον θάνατο της 27χρονης ΑΜΕΑ στη δημοσιότητα θεωρώντας πως για αυτό έπρεπε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και γενικότερα η κοινωνία.

Επί των επαπειλούμενων δικαστικών ενεργειών,από τη διοίκηση του ιδρύματος έχουμε να υπογραμμίσουμε, πως θα αναφερθούμε στη δικαιοσύνη όποτε και όταν μας ζητηθεί χωρίς να φοβόμαστε οτιδήποτε για την άσκηση του λειτουργήματος μας που στόχο έχει το καλό των πολιτών και της κοινωνίας.

Στο  δελτίο τύπου του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και συγκεκριμένoυς  ιστότοπους μια εξόφθαλμη στοχοποίηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α και της Διοίκησής του δημοσιεύοντας ψευδείς και αναληθείς πληροφορίες. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπρέπεια, τιμή και υπόληψη ανθρώπων και γενικότερα του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Μετά από τα τελευταία σκοπίμως αναληθή, αβάσιμα, συκοφαντικά και ποινικά κολάσιμα δημοσιεύματα των ιστότοπων Notosnews και Sky Ρόδος η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση να προβεί σε δικαστικές ενέργειες και συγκεκριμένα αρχικά στην αποστολή εξώδικης πρόσκλησης- όχλησης προς τους ανωτέρω ιστότοπους και δημοσιογράφους να αποσύρουν τα εν λόγω ψευδή δημοσιεύματα που θίγουν σκοπίμως τη διοίκηση του Κέντρου και το προσωπικό του, να ανακαλέσουν και να ζητήσουν με αντίστοιχο δημοσίευμά τους δημόσια συγγνώμη προκειμένου να αποκατασταθεί η πάσα αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση του ΚΚΠΠΝΑ θα προβεί στις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α Παύλος Μπακίρης έχει ήδη υποβάλει έγκληση ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα ανωτέρω δημοσιεύματα και έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία.

Προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας τα γεγονότα έχουν ως εξής: η άτυχη 27χρονη φιλοξενούμενη του Θ.Χ.Π Άγιος Ανδρέας έπασχε από βαριά ψυχοσωματική και πνευματική υστέρηση και σιτιζόταν με γαστροστομία. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και περί ώρα 10 μ.μ, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας και αφού η περιθαλπόμενη είχε ήδη σιτιστεί, η νοσηλεύτρια του ιδρύματος διαπίστωσε ότι αποσυνδέθηκε η στομία. Άμεσα ενημερώθηκαν η προϊσταμένη του νοσηλευτικού και ο Πρόεδρος του Κέντρου και επικοινώνησαν πάραυτα με εξειδικευμένο γιατρό του νοσοκομείου Ρόδου. Ο γιατρός του νοσοκομείου Ρόδου τους καθησύχασε και τους έδωσε οδηγίες για τη μεταφορά της την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο. Εν συνεχεία, μετά από υπόδειξη των θεραπόντων γιατρών αγοράστηκε, παράλληλα με τη διακομιδή της ασθενούς, με έξοδα του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α,  ο συγκεκριμένος τύπος στομίας και παραδόθηκε στο νοσοκομείο για τοποθέτηση. Έκτοτε η 27χρονη ασθενής νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Γ.Ν Ρόδου μέχρι το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 όπου δυστυχώς απεβίωσε.

Από τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά προκύπτει το συκοφαντικό, κακόβουλο και απολύτως ψευδές των δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν.

Το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α με τις θυσίες του προσωπικού και τις προσπάθειες της εκάστοτε διοίκησης αποτελεί πρότυπο κρατικού ιδρύματος και προσφέρει τις υπηρεσίες του με αγάπη και φροντίδα στις ευαίσθητες ομάδες που φιλοξενεί. Κανένας κακεντρεχής και κατ’ επάγγελμα συκοφάντης δεν θα καταφέρει να εκθέσει τους περιθαλπόμενους, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Κέντρου και να μειώσει την προσφορά του.

 

                  Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

                                                                                                                 

 

                                                                                                                   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *