FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Τι λέει η η Κομματική Οργάνωση Βάσης Νότιας Ρόδου του ΚΚΕ, για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Γεννάδι

«Το συγκεκριμένο κρούσμα, αλλά και η μέχρι στιγμής διαχείριση του, αποδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους θέτει κυβέρνηση της ΝΔ τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους τουρίστες» τονίζει σε ανακοίνωσή η  Κομματική Οργάνωση Βάσης Νότιας Ρόδου του ΚΚΕ, για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Γεννάδι

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό σε όλο το νησί από τον τοπικό τύπο, υπάρχει εδώ και αρκετές μέρες ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Γεννάδι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου. Πρόκειται για ομογενή από τις ΗΠΑ, η οποία βρίσκονταν για τέσσερις ημέρες στο χωριό και είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς κατοίκους.

Το συγκεκριμένο κρούσμα, αλλά και η μέχρι στιγμής διαχείριση του, αποδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους θέτει κυβέρνηση της ΝΔ τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους τουρίστες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταβεί στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας για να διενεργήσουν τεστ στους κατοίκους του χωριού και να κάνουν την απαιτούμενη ιχνηλάτηση των επαφών.

Οι κάτοικοι του Γενναδίου και συνολικότερα της Νότιας Ρόδου βρισκόμαστε δικαιολογημένα σε μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, γίνονται συνεχώς τηλέφωνα στον ΕΟΔΥ και στο νοσοκομείο, όμως σαφής ενημέρωση δεν υπάρχει.

Η απάντηση είναι, όποιος επιθυμεί να μεταβεί στο νοσοκομείο με δική του ευθύνη, είτε να πάει σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο. Δηλαδή παραπέμπουν το ζήτημα αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του καθενός. Που είναι λοιπόν το οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές για το οποίο μας είχε ζαλίσει ο υπουργός υγείας κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο;

Μάλιστα έχουν το θράσος ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, υποστηρικτές της κυβέρνησης, να κοροϊδεύουν τους κατοίκους των χωριών, πως για να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας στην περιοχή πρέπει πρώτα να εμφανιστούν και άλλοι ασθενείς με συμπτώματα. Δηλαδή να κολλήσουν πρώτα οι μισοί νοτιοροδίτες και μετά βλέπουμε.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η τουριστική σεζόν άνοιξε σύμφωνα με τους όρους που συμφέρουν τους μεγαλοξενοδόχους, τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και τις αεροπορικές εταιρίες. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει συνωστισμός στα αεροπλάνα και στα τουριστικά λεωφορεία, γι’ αυτό το λόγο επιτρέπεται η είσοδος τουριστών στην χώρα, χωρίς να έχουν κάνει πρώτα το test. Προσπαθούν να προσαρμόσουν τις οδηγίες των επιστημόνων στα δικά τους μέτρα, ώστε να μη θιγούν τα κέρδη τους, σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Λένε ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει κάθε μέρα. Στους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι τουριστικοί επιχειρηματικοί όμιλοι μπορεί να χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ και τους γίνονται αλλεπάλληλες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις. Την ίδια ώρα που εργαζόμενοι στον τουρισμό, καταστηματάρχες και αγρότες δεν έχουν εισόδημα να ζήσουν τις οικογένειες τους, στο μεγάλο κεφάλαιο δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ από το κράτος, που είναι χρήματα που τα έχει πληρώσει ο λαός.

Το δίλημμά που επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση, άνοιγμα της οικονομίας ή προστασία της υγείας είναι ψεύτικο. Μπορεί να προστατευθεί η υγεία των νησιωτών και των επισκεπτών, αν ληφθούν κατάλληλα μέτρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα εκατοντάδες προσλήψεις υγειονομικών στο νοσοκομείο και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ρόδου, για να μπορεί να προστατευθεί η υγεία του λαού. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλισθεί με ευθύνη του κράτους εισόδημα για όλες τις οικογένειες του νησιού, για να μην υπάρχουν πεινασμένα παιδιά το 2020!

Μπορούμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας αρκεί να το πάρουμε απόφαση, να παλέψουμε οργανωμένα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για μια άλλη κοινωνία που την πραγματική εξουσία δεν θα την έχουν οι λίγοι. Γιατί οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο, τίποτα δεν κινείται και δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς εμάς.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *