FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία με κάθε κόστος

«Η  Ελλάδα έχει δείξει σοβαρότητα αυτοπεποίθηση και στέλνει  συγκεκριμένα μηνύματα και προς την Τουρκία και προς την  Ευρωπαϊκή  Ένωση πως ότι λέει το εννοεί. Ότι  λέμε είναι σαφές .  Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Notos News  και την  «Απογευματινή Ενημέρωση»  ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Η Τουρκία είναι έν αδίκω και επιτιθέμενη.  Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν επικυρώσει το δίκαιο της θάλασσας.  Η Ελλάδα προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η στρατηγική κίνηση να παραχω ρήσει τα  βυθοτεμάχια  κοντά   στην Κρήτη είναι μια γενναία κίνηση που βρίσκει σύμφωνούς  όλους τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε ερώτηση σχετικά με  το  τι θα γίνει αν συνεχίζουν  να επιμένουν στις αξιώσεις τους οι γείτονες ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Εμείς θα διαλέξουμε τον τρόπο  και το χρόνο σε οποιαδήποτε πολιτική μας κίνηση. Δεν θα παρασυρθούμε από την Τουρκία να πάμε σε  διάλογο με νέα δεδομένα. Έχουμε το διεθνή νόμο με το μέρος μας τις συμμαχίες μας . Είμαστε μέλη της ΕΕ.  Ζητήθηκε  από τους κκ.  Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία  από την ΕΕ. Πριν λίγες ημέρες απάντησε σε δική μου ερώτηση ο κ. Μπορέλι καταγράφοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκές Ένωσης.  Έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην πιέζει τις γειτονικές χώρες να φερθεί   όπως επιβάλει το Ευρωπαϊκό  κεκτημένο».

Με σαφήνεια η Ελλάδα έχει αναφέρει πως θα ενεργοποιήσει όσα αναφέρει για την περίπτωση αυτή τη συνθήκη της Λισσαβόνας  είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σχετικά με τη δήλωση στην οποία προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση με την Τουρκία είναι σοβαρή ο κ . Κεφαλογιάννης είπε:

«Οι Ρωμαίοι έλεγαν όπως και ο Τ. Κένεντυ   ότι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να διασφαλίσουμε την ειρήνη . Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ετοιμάζεται για τα πάντα. Στόχος είναι η διασφάλιση της ειρήνης. Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανένα αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη  να απαντήσει σε κάθε οποιαδήποτε κίνηση.  Δεν είναι αμελητέα δύναμη η χώρα μας . Είναι οικονομικά  ανεπτυγμένη  σε παγκόσμιο επίπεδο . Έχει ισχυρή αμυντική ικανότητα σε σχέση με το  μέγεθος και τον πληθυσμό της.  Δεν είναι εύκολο κανείς να μην υπολογίσει την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό για το θέμα αυτό όπως και ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας. Υπογράψαμε συμφωνία  για ΑΟΖ με την Ιταλία . Κάναμε προσυμφωνία με την κυβέρνηση της Αλβανίας  για την ΑΟΖ που πρέπει να επικυρωθεί .  Έχει γίνει σαφές και στην Αλβανία ότι  πρέπει να γίνουν όσα πρέπει στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Το ίδιο πρέπει να ζητήσουμε και από την Τουρκία δηλαδή να οριοθετήσουμε  την ΑΟΖ στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στην  αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας από την κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα  αλλά το καλό παράδειγμα στην ΕΕ. Έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της.  Για πρώτη φορά θα δοθεί ένα μεγάλο  πακέτο στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Η Ελλάδα  θα έχει πακέτο 32 δις από το ταμείο ανάκαμψης και 17 δις  από τα ΕΣΠΑ. Αυτό μπορεί να αλλάξει η μορφή της εθνικής οικονομίας. Είναι μεγάλο πακέτο για τα επόμενα τρία χρόνια . Βεβαίως περνάμε κρίση οι μμε επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις στον τουρισμό έχουν πρόβλημα», τόνισε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε πως   από το 2021 έως το 2024 θα έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα.

«Το θέμα δεν είναι πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν  αλλά πως θα τα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη φορά.Το πως θα κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις. Τώρα είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανάκαμψης», τόνισε .

Όσο για τις εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ Κεφαλογιάννης τόνισε:

«Η σοβαρότητα από τη γελοιότητα απέχουν μια λεπτή γραμμή.  Όσοι στην Ευρώπη της Δημοκρατίας  λένε τέτοιες  ανοησίες νομίζουν ότι έχουν περάσει τη λεπτή γραμμή.  Σημασία είναι να ενισχύσουμε την ενότητα σε εθνικά θέματα.  Και η αξιωματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα τα αντιμετωπίζει αυτά. Η  Ελλάδα πάντως θα είναι στην πρωτοπορία και πάλι»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *