Μείωση των μισθωμάτων ζητούν οι εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων

Μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλουν στο Δήμο της  Ρόδου ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη χθες οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων.

«Γίνονται παρεμβάσεις στα σχολεία  σημαντικές  παρεμβάσεις και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο –οπότε θα ξεκινήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) η σχολική χρονιά. Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με εκπροσώπους των μισθωτών των κυλικείων για να εξετάσουμε όλοι από κοινού, το βασικό και κύριο αίτημά τους που είναι η μείωση των μισθωμάτων. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μεσολάβησε ένα τρίμηνο κατά το οποίο έμειναν τα σχολεία κλειστά ενώ τώρα διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Συνεπώς έχουν σημαντικά προβλήματα και πρέπει να βρεθούν λύσεις. Η δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους και θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ευελπιστούμε και σε μια κεντρική παρέμβαση για μείωση των ενοικίων στα κυλικεία» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Καρίκης.

Ο αντιδήμαρχος  ανέφερε πως ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς
«Είμαι σε θέση να δηλώσω ότι θα ικανοποιήσουμε το 100% των αιτήσεων που θα γίνουν. Μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο, δεν θα είναι τόσο μεγάλος ο αριθμος των αιτήσεων για τα προσχολικά κέντρα. Συνεπώς, θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα και να δεχτούμε όλα τα παιδιά που θα επιλέξουν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας αναφερόμενος στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση τόνισε ότι αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο οι
οκτώ αίθουσες οι οποίες προορίζονται για τα προσχολικά κέντρα του Δήμου Ρόδου οι οποίες θα εγκατασταθούν με σκοπό να λειτουργήσει ομαλά η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

«Επιπλέον, έχουμε ζητήσει, ακόμη οκτώ αίθουσες από το υπουργείο Παιδείας και εντός του Αυγούστου θα έρθει σχετική εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, για να αγοράσουμε ακόμη τρεις αίθουσες (προκάτ). Όλες αυτές οι αίθουσες θα αποτελέσουν την προσωρινή λύση μέχρι να βρούμε οριστική λύση, με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Εκτιμούμε πως μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, θα είμαστε σε θέση να έχουμε λύσει πολλά από τα κτηριακά προβλήματα σε πολλές σχολικές μονάδες στο νησί. Αυτό είναι στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από πέρσι τον Οκτώβριο για την προμήθεια σχολικών αιθουσών και βλέπουμε πως, μετά από ένα έτος, θα τοποθετηθούν», είπε.

Αναφορά έκανε ο κ. Καρίκης και στην χορήγηση τάμπλετς στα σχολεία και πάλι.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *