Η φετινή σεζόν είναι ήδη χαμένη να βάλουμε τις βάσεις για μια καλή σεζόν το 2021 με εμπροσθοβαρή μέτρα

«Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά του υπουργείου για μια ήρεμη σεζόν όμως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου πληρότητα. Αυτό συμβαίνει πανελλαδικά με τα ποσοστά να διαφοροποιούνται ανά προορισμό. Σημασία έχει πως  μας τελείωσε και ο Ιούλιος και προσπαθούμε να έχουμε  ότι καλύτερο για τον Αύγουστο»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση ο πρόεδρος της Πανελήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος για την εξέλιξη της φετινής σεζόν.

«Τα επιδημιολογικά κριτήρια διαφόρων χώρων είναι δύσκολα. Η χρονιά είναι χαμένη . Να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να εστιάζουμε την προσοχή μας σε εμπροσθοβαρή μέτρα για το 2021. Η ύφεση θα είναι πολύ μεγάλη  και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τους εργαζόμενους που χάνουν το μισό τους εισόδημα και πως θα σωθούν οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ουσία της επόμενης ημέρας», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων τόνισε πως  αφού  η φετινή σεζόν έχει  τελειώσει  καθώς δεν υπάρχουν πληρότητες θα πρέπει  το ενδιαφέρον όλων να εστιαστεί στην επόμενη.

«Έχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί  είναι τα εμπροσθοβαρή μέτρα σε σχέση με  τις  υποχρεώσεις  των επιχειρήσεων. Ακόμη και η προβολή πρέπει να εστιάζεται στο 2021», είπε.

Επίσης ο κ. Τάσιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε να εφαρμόζονται παντού τα υγειονομικά μέτρα και όχι μόνο στα ξενοδοχεία.

«Να έχουν εφαρμογή παντού τα υγειονομικά μέτρα και όχι μόνο στα ξενοδοχεία που έχουν γίνει αιτία για αύξηση του κόστους κατά 5 με 7%.  Δεν γίνεται σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις να μην τηρούνται τα μέτρα. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε τον χαρακτηρισμό του Covid -Free προορισμού. Περιστατικά θα υπάρχουν  και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει», τόνισε

Και η κεντρική διοίκηση έχει αστοχίες. Με διάλογο να διορθώνονται κάποια πράγματα.  ΄Γνωρίζετε τι συμβαίνει  με το τέστ των 72 ωρών. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όλοι έχουμε ανάγκη τις αφίξεις όμως το κλίμα είναι φοβικό. Αν δεν βρεθεί  το φάρμακό  θα υπάρχει θέμα », είπε.

Όσο για την τουριστική αγορά της Βρετανίας τόνισε πως οι αφίξεις είναι λιγοστές.

«Όλοι ανοίξαμε για να βάλουμε πλάτη για την  Ελλάδα μας. Βγήκαμε απέναντι στον ιό. Όταν εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα και προσπαθούμε να δουλέψουμε απαιτούμε σεβασμό για να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια ακόμη μεγαλύτερες υπεραξίες», είπε.

Σε ερώτηση για την αισιοδοξία που εκφράζεται από τον ΕΟΤ για τη φετινή σεζόν ο κ. Τάσσιος τόνισε πως δουλειά του οργανισμού είναι η προβολή της χώρας στο εξωτερικό. «Η δική μας δουλειά είναι να διεκδικούμε για να σωθούμε».

«Εφόσον η χώρα αποφάσισε να βάλει τα τεστ στην καθημερινότητα των τουριστών να ανοίξουν όλες οι αγορές . Όπου υπάρχουν δύσκολα επιδημιολογικά δεδομένα να γίνονται τεστ 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται διακρίσεις », τόνισε ο κ. Τάσιος.

«Είμαστε ενωμένοι. Ο κλάδος αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες αλλά χρειάζονται και άλλες.  Πρέπει να βάλουμε σωστές βάσεις για το 2021 και το 2022»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *