Επίσκεψη Δημάρχου Χάλκης στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ

Την Πέμπτη 09/07/20 ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ε. Φραγκάκης  πραγματοποίησε συνάντηση με τους κ. Κωνσταντίνο Κουλόπουλο Διευθυντή της Περιφέρειας Νησιών και τον κ. Κωνσταντίνο Νιωτάκη Τομεάρχη Τεχνικών Εργασιών Δικτύου Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα.

Οι τρείς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την σημαντικότητα της υπογειοποίησης των εναέριων δικτύων ρεύματος του οικισμού του νησιού.

Ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Κουλόπουλος και ο Τομεάρχης Κωστής Νιωτάκης  ανέφεραν ότι η ύπαρξη υπόγειων δικτύων ρεύματος αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με αμέτρητα πλεονεκτήματα για τον πολίτη και το περιβάλλον.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος αναφορικά με το νησί της Χάλκης το οποίο αντιμετωπίζει αναρίθμητα προβλήματα και κινδύνους τους χειμερινούς μήνες εξ’ αιτίας των φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες κατά βάση, ένα τέτοιο έργο θα εκμηδένιζε τις παραπάνω δυσκολίες και θα αναβάθμιζε ποιοτικά την ζωή των μόνιμων κατοίκων.

Οι τρείς τους συμφώνησαν πως ένα από τα θετικότερα επακόλουθα μιας τέτοιας ενέργειας είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Χάλκης, όπου σύμφωνα με τον ΦΕΚ 402/∆/2002  έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερης προστασίας και όπως είναι εύκολα κατανοητό την δεδομένη ώρα η κατάσταση που επικρατεί με τους πυλώνες και τα καλώδια ηλεκτροδότησης δεν έχει τίποτα να προσφέρει από άποψη αισθητικής στην προσπάθεια διάσωσης και αναβάθμισης έχει ξεκινήσει η νέα δημοτική αρχή.

Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στην ανάγκη της υποθαλάσσιας μεταφοράς του ζεύγους καλωδίων διασύνδεσης του νησιού με την Ρόδο ώστε να ενεργοποιηθεί η επιβατική αποβάθρα στα Κάνια.

Από την μεριά τους οι κύριοι Κωνσταντίνος Κουλόπουλος και Κωστης Νιωτάκης δεσμευτήκαν σε μια άριστη μελλοντική συνεργασία με τον Δήμο Χάλκης με σκοπό την βελτίωση και την αναβάθμιση του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *