Και η κοροϊδία έχει τα όρια της λένε οι αστυνομικοί με αφορμή τον έλεγχό του ηλεκτρονικού αντιγράφου της φόρμας PLF

Για κοροϊδία κάνουν λόγο ο πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πανελλήνια κατακραυγή που προκάλεσε η καταγγελία τους για τον τρόπο που φορτώθηκε η Αστυνομία τον έλεγχό του ηλεκτρονικού αντιγράφου φόρμας PLF (PassengerLocatorForm).

«Με την λέξη συμμετοχή τι εννοούν;Να είναι πέντε αστυνομικοί και ένας ή κανένας της πολιτικής προστασίας, γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα….. Επίσης δεν κατανοήσαμε  πως  θα υποβοηθούμε το έργο των κλιμακίων και τι διοικητική μέριμνα θα παρέχουμε ;Θα τους φέρνουμε τις μάσκες και τα γάντια ή θα τους κουβαλάμε νερά και σάντουιτς; Επειδή όλα τα παραπάνω αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και τουλάχιστον υποτιμούν την νοημοσύνη μας, εκτιμούμε ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώραθα πρέπει να επιδείξουμε την πρέπουσα σοβαρότητα και να μην γκρεμίσουμε ότι με τόσο κόπο χτίσαμε. Αν από την άλλη πλευρά, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ως οφείλουν στα καθήκοντα τους αλλά μπορούν με ευκολία να εισπράττουν τα επιδόματα που τους δίνει η πολιτεία, σε ένδειξη αναγνώρισης της προφοράς τους (!!!!), εμείς  για άλλη μια φορά θα βάλουμε πλάτη αυτήν την δύσκολή στιγμή όπως το κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στον Έβρο και όπου αλλού απαιτήθηκε.Απαιτούμε όμως  να μην μας κοροϊδεύουν, μες στα μούτρα μας και να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας», υπογραμμίζεται  στη δεύτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Αναλυτικά στην δεύτερη ανακοίνωση οι πρόεδροι των Αστυνομικών Ενώσεων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Μετά την από 10-07-2020 Ανακοίνωση-Καταγγελία μας και την πανελλήνια κατακραυγή για τον τρόπο που φορτώθηκε η Αστυνομία τον έλεγχό του ηλεκτρονικού αντιγράφου φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα που αφορά την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Οι αρμόδιοι φρόντισαν να εκδώσουν το υπ’αρίθμ.:2796/11-07-2020 ΦΕΚ στο οποίο προστίθεται ένα εδάφιο το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ¨Στα ως άνω κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δύναται να συμμετέχουν αστυνομικοί με σκοπό την υποβοήθηση του ‘έργου των κλιμακίων στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του αναλαμβάνοντας μόνο την διοικητική μέριμνα της διαδικασίας¨ προσπαθώντας να καλύψουν το θέμα της αναρμοδιότητας της Αστυνομίας το οποίο αναδείξαμε.

Από την πλευρά μας διαβάζοντας με προσοχή την παραπάνω προσθήκη και ενώ καταβάλαμε φιλότιμες προσπάθειες,  δεν καταλάβαμε ¨τι θέλει να πει ο ποιητής¨. Τα εύλογα ερωτήματα που μας γεννήθηκαν είναι για παράδειγμά στην διατύπωση ¨Στα ως άνω κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δύναται να συμμετέχουν αστυνομικοί¨.

Με την λέξη συμμετοχή τι εννοούν;

Να είναι πέντε αστυνομικοί και ένας ή κανένας της πολιτικής προστασίας, γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα….. Επίσης δεν κατανοήσαμε  πως  θα υποβοηθούμε το έργο των κλιμακίων και τι διοικητική μέριμνα θα παρέχουμε ;Θα τους φέρνουμε τις μάσκες και τα γάντια ή θα τους κουβαλάμε νερά και σάντουιτς; Επειδή όλα τα παραπάνω αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και τουλάχιστον υποτιμούν την νοημοσύνη μας, εκτιμούμε ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα θα πρέπει να επιδείξουμε την πρέπουσα σοβαρότητα και να μην γκρεμίσουμε ότι με τόσο κόπο χτίσαμε.

Αν από την άλλη πλευρά, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ως οφείλουν στα καθήκοντα τους αλλά μπορούν με ευκολία να εισπράττουν τα επιδόματα που τους δίνει η πολιτεία, σε ένδειξη αναγνώρισης της προφοράς τους (!!!!), εμείς  για άλλη μια φορά θα βάλουμε πλάτη αυτήν την δύσκολή στιγμή όπως το κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στον Έβρο και όπου αλλού απαιτήθηκε.Απαιτούμε όμως  να μην μας κοροϊδεύουν,μες στα μούτρα μας και να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν παραμυθιαζόμαστε πλέον από βαρύγδουπες δηλώσεις αναγνώρισης, από όσο  ψηλά και αν γίνονται.Έχουμε χορτάσει  από λόγια που σκορπάνε και με το πιο ελαφρύ αεράκι. Το ότι στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων είναι γιατί μας διακατέχει αίσθημα ευθύνης. Αυτοί που θεωρούν, ότι με το να μας χτυπάνε την πλάτη ή να μας καλλιεργούν προσδοκίες,θα μας τουμπάρουν, τους ενημερώνουμε ότι είναι βαθιά  νυχτωμένοι.

Τώρα δίνουμε μία μάχη και οφείλουμε όλοι να πολεμήσουμε, αλλά να είναι σίγουροι ότι θα έρθει ή ώρα που θα λογαριαστούμε και τότε θα δουν αν μας κορόιδεψαν ή όχι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *