FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ζητούνται απαντήσεις από τη δημοτική αρχή γιατί δεν προσελήφθησαν οι 12 εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ

Απαντήσεις καλείται να δώσει η δημοτική αρχή Ρόδου   για τους  λόγους για τους οποίους  έμειναν εκτός προσλήψεων  12 παλαιοί εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Οι  συμβάσεις ορισμένου  χρόνου και συγκεκριμένα διάρκειας δύο μηνών υπεγράφησαν  χθες και ελάχιστα μπορούν να γίνουν για τους 12 εργαζόμενους όπως υποστηρίζεται τουλάχιστον.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα οποία θα πρέπει  να δοθούν απαντήσεις όπως για τον αριθμό των λιστών που παραδόθηκαν στη δημοτική αρχή  και ειδικότερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη. Ο κ. Ρεσβάνης μιλώντας σήμερα στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση έκανε λόγο για μια λίστα. Ο  πρόεδρος της εταιρείας κ. Αγαπητός Πάλλας έκανε λόγο για  δύο λίστες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία δεσμεύθηκε για τη διεξαγωγή γενικής συνελεύσεως ώστε να δοθούν απαντήσεις  για όσα έχουν συμβεί με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά 12 έμπειροι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News  και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

«Το Σωματείο Εργαζομένων πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει στη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης . Είναι δίκαιο το αίτημα που έχει υποβάλλει ο κ. Νικολίτσης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ακούγονται πολλά για λίστες και διάφορα άλλα. Εμείς ήρθαμε σε  επαφή με το δήμαρχο  και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φλοσκάκη. Εμείς θέλουμε υγιείς  και φανερές διαδικασίες στα σωματεία  και να μην υπάρχουν υπονοούμενα. Όσα έχουν δημιουργηθεί πρέπει να αντιμετωπιστούν με γενική συνέλευση. Και ο δήμαρχος προσπαθεί για λύση. Μας είπε πως το θέμα δεν αφορά την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Είναι μια δίμηνη σύμβαση που έχει συναφθεί με αντικείμενο καθαρισμούς στο νησί», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της  ΕΤΑΙ  ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης.

«Είχαμε υπόσχεση πως   45 εργαζόμενοι  θα έπιαναν δουλειά. Οι θέσεις ήταν 55.  Δεν προσελήφθησαν 12 εργαζόμενοι. Το αντικείμενο όμως δεν είναι της  ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ αλλά Πολιτικής Προστασίας. Αυτό έγινε γιατί  το καταστατικό της εταιρείας δεν έχει ολοκληρωθεί . Οι προσλήψεις έγιναν από το δήμο Ρόδου.  Απαντήσεις πρέπει να δοθούν από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους», τόνισε ο κ. Ρεσβάνης και πρόσθεσε πως και εκείνος έχει ερωτηματικά για τις διαδικασίες επιλογής.

«Δεν ήμουν στη διαδικασία της επιλογής και της αξιολόγησης. Αυτά έγιναν από τη δημοτική αρχή.  Κάποιοι προσελήφθησαν κάποιοι έμειναν απέξω. Και εμείς στεναχωρηθήκαμε για αυτό. Προσπαθώ να έρθω σε επικοινωνία με το δήμαρχο να συζητήσουμε για να απασχοληθούν οι 12 εργαζόμενοι που έμειναν εκτός.  Δεν μπορώ να επιβάλω στο δήμαρχο τι προσλήψεις θα κάνει», τόνισε

Σε ερώτηση για τον αριθμό των ονομάτων που περίεχε η λίστα ο κ. Ρεσβάνης απάντησε πως περιείχε 45 άτομα.

«Δεν μπορώ να  μπω στα χωράφια του δημάρχου  και του αντιδημάρχου.  Αυτό που μπορώ να κάνω κάτι είναι να ζητήσω απαντήσεις.   Εμείς αγωνιζόμαστε να γίνει μνεία στο καταστατικό  για όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα», ,δήλωσε ο κ. Ρεσβάνης.

Μιλώντας  στο Notos News και την «Απογευματινή  Ενημέρωση» ο  πρόεδρος της εταιρείας κ. Αγαπητός Πάλλας τόνισε πως το μείζον θέμα είναι οι εργαζόμενοι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

«Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είχε δεσμευθεί πως θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι και τα κενά θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις.  Η δέσμευσή ήταν δίμηνη σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους. Ζήτησε να του δοθεί λίστα. Ακολούθως ζήτησε συνάντηση τον προηγούμενο μήνα. Σε εκείνη τη συνάντηση είχε δεσμευθεί να προσληφθούν όλοι. Δυστυχώς 12 εργαζόμενοι  έμειναν εκτός.  Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του ΕΚΡ να επισκεφθούν το δήμαρχο για να βρεθεί μια λύση. Να ευχηθώ όταν θα γίνει η προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια να προσληφθούν όλοι. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να οριστεί το διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει με τη λήξη του διμήνου να έχουν τακτοποιηθεί τα  πάντα. Μεγάλη ευθύνη φέρει και το Σωματείο των εργαζομένων . Δεν ξέρω ποια λίστα έχει δώσει στον αντιδήμαρχο. Δόθηκαν δύο λίστες. Όποια λίστα και να δόθηκε εγώ στέκομαι στην υπόσχεση του αντιδημάρχου που υποσχέθηκε ότι θα προσληφθούν όλοι και έγινε το αντίθετο. Όλοι κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε . Είναι κρίμα για την εταιρεία που κατηγορήθηκε πολύ. Όμως  τώρα και οι κρίνοντες κρίνονται»,  τόνισε ο κ.Πάλλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *