Διημερίδα διοργανώνει το ΕΚΡ για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό

Διημερίδα διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου  στο τέλος Ιουλίου  για να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο  και όχι μόνο.

Στην διημερίδα θα λάβουν μέρος  οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων της Κρήτης  σε μια προσπάθεια να βρεθεί από κοινού λύση όπως τόνισε μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

«Το  ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν προσληφθεί είναι πάνω από το 60%.  Την τρέχουσα περίοδο απασχολούνται  15.000 εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία .  Οι υπόλοιποι 25.000  είναι ακόμη στο καθεστώς της ανεργίας.  Πολλοί περιμένουν ακόμη να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης . Οι τουρίστες που έχουν έρθει είναι ελάχιστοι δεν φαίνονται καν.  Αυτό σημαίνει πως οι προοπτικές δεν είναι καλές», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ και πρόσθεσε πως στόχος είναι η εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας για όλους τους εργαζόμενους χωρίς προϋποθέσεις  με διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών.

«Είμαστε σε αναμονή για να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης οι εργαζόμενοι της περιοχής μας.  Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτό . Άρχισε η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων ειδικού  σκοπού ενώ η προθεσμία για το ΕΡΓΑΝΗ τελειώνει στις 21 Ιουλίου και αφορά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης για να ενταχθούν στα 534 ευρώ.  Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα. Στο Εργατικό Κέντρο συρρέει κόσμος και  όλοι περιμένουν  να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και να πάρουν έστω και αυτά τα επιδόματα για να επιβιώσουν στοιχειωδώς», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Παρέμβαση για τους λογαριασμούς του νερού

Ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή στη ΔΕΥΑΡ. Στόχος είναι να υπάρξει κάποια ρύθμιση – τακτοποίηση  των οφειλών αρκετών εργαζομένων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Παρέμβαση θα γίνει από το ΕΚΡ στη ΔΕΥΑΡ για τις οφειλές των  νοικοκυριών την Παρασκευή. Θα συζητήσουμε τρόπους λύσης να ενισχύσουμε τους   μακροχρόνια ανέργους για τους λογαριασμούς του νερού .   Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος «, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ και πρόσθεσε πως θα γίνει παρέμβαση και στη ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *