Κλείνει το Αιμοδυναμικό το Νοέμβριο αν δεν προσληφθούν γιατροί στο ΓΝΡ

Στη Βουλή θα φέρει το σοβαρό πρόβλημα της  υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρόδου το MέΡΑ 25. Και επειδή η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο θα γίνει και προσφυγή στη  δικαιοσύνη  όπως δήλωσε στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Μερα 25 κ. Θανάσης Μπαράκας .

Ο κ. Μπαράκας τόνισε πως είχε κατατεθεί ερώτηση για το Νοσοκομείο και τον Οκτώβριο του 2019 από την βουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα.

«Είχαμε ζητήσει  τότε λίγες θέσεις για να λειτουργήσει καλύτερα το νοσοκομείο. Τότε μιλάγαμε  για τέσσερις αναισθησιολόγους που στηρίζουν όλα τα τμήματα  του νοσηλευτικού  ιδρύματος  το ΤΕΠ και τη ΜΕΘ. Πέρασαν εννιά μήνες ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και οι αναισθησιολόγοι από τέσσερις έγιναν τρεις», τόνισε ο κ. Μπαράκας.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι εφικτό να  πραγματοποιηθούν οι εφημερίες κανονικά.

«Υπάρχει πρόβλημα και με την καρδιολογική κλινική γιατί στο τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουμε πολλές συνταξιοδοτήσεις.  Θα αποχωρήσει και ένας καρδιολόγος. Από το Νοέμβριο και μετά ελλοχεύσει ο κίνδυνος να μην λειτουργεί το αιμοδυναμικό τμήμα το Νοσοκομείου. Υπάρχει πρόβλημα και στο νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε ο κ. Μπαράκας.

«Θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του 90. Εμείς ζητάμε άμεσες προσλήψεις στο Νοσοκομείο  της Ρόδου . Στο τέλος του έτους τα προβλήματα θα αυξηθούν  λόγω των συνταξιοδοτήσεων .  Κάθε χρόνο γίνονται εξήντα αεροδιακομιδές σε  νοσοκομεία της Αθήνας και άλλων πόλεων.Με αυτά τα χρήματα  θα μπορούσαν να προσληφθούν  γιατροί. Το ΜέΡΑ 25 θα προσφύγει στη δικαιοσύνη», τόνισε.

Η ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή θα μετατραπεί σε  επίκαιρη τη Δευτέρα γεγονός που σημαίνει πως ο υπουργός Υγείας ή ο υφυπουργός θα πρέπει να δώσουν απάντηση μέσα σε διάστημα δυο ή τριών ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *