Καμπάνια από το ΕΒΕΔ για την στήριξη της τοπικής οικονομίας που δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της πανδημίας

Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να στηρίξει την τοπική οικονομία θα κάνει το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Τώρα περισσότερο παρά ποτέ  είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται.

Μόνο έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι όποιες απώλειες υπάρξουν…

Όσο για την κατάσταση στην αγορά είναι δύσκολη όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου και αναπόφευκτες οι απώλειες.

Σε συνέντευξή τύπου  σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ έγινε η παρουσίαση του  σποτ που δημιουργήθηκε με στόχο την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στην συνέντευξη εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου την Γενική Γραμματέα κ Φαίδρα Σπανού τους συντελεστές παρέστησαν οι  δύο αντιπρόεδροι του ΕΒΕΔ κκ Γιώργος Αντώνογλου και Νίκος Παπασταματίου.

Το σπότ  δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας σε δύσκολες συνθήκες   σε συνεργασία με τον Ρόδιο σκηνοθέτη Μιχάλη Μαυρομούστακο και τον ηθοποιό Βασίλη Γιακουμάρο.

Για το σποτ που έχει δημιουργηθεί και παρουσιάστηκε σήμερα μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου η Γενική Γραμματέας κ. Φαίδρα Σπανού ο σκηνοθέτης κ. Μαυρομούστακος και ο κ. Γιακουμάρος.

«Σε ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων εμπεριέχονται αξίες  ένοιες της κοινωνίας μας και του επιχειρείν. Η αλληλεγγύη οι οικογένεια η πατρίδα η ευγένεια όλων η τόλμη και η αισιοδοξία είναι τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες.  Βασικό μήνυμα του σποτ είναι στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις  στηρίζουμε την κοινωνία μας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου που ευχαρίστησε τους συντελεστές του σποτ που προέρχονται από τα Δωδεκάνησα.

«Δεν είναι μόνο αυτοί που βρίσκονται μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, Κατάφεραν  όλοι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μόνο μαζί μπορούμε  να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα  που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι προσπάθεια θα τύχει της στήριξης όλων. Αυτή η δράση έγινε στη διάρκεια της καραντίνας και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες», τόνισε ο κ.Πάππου.

«Είναι η εκκίνηση της καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας στο σύνολο της», είπε ο κ. Πάππου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η γραμματέας του ΕΒΕΔ κ. Φαίδρα Σπανού.

«Αν αναλογιστούμε τι έκαναν στο παρελθόν οι τοπικές επιχειρήσεις θα καταλάβουμε τι μπορούν να κάνουν και αύριο στον πολιτισμό στον αθλητισμό στους συλλόγους σε μεμονωμένα άτομα και πρόσωπα  που θέλουν να προχωρήσουν. Για να έρθει  το αύριο πρέπει σήμερα να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις», είπε η κ. Φαίδρα Σπανού που παρουσίασε στη συνέχεια τους συντελεστές της προσπάθειας που έγινε.

Παρουσίασε  το βιογραφικό του σκηνοθέτη κ. Μαυρομούστακου και του  ηθοποιού κ. Βασίλη Γιακουμάρου.

Εν συνεχεία για την προσπάθεια που έγινε μίλησε ο κ. Μαυρομούστακος «Αυτό που κάναμε ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Δύσκολα γίνονται τέτοιες προσπάθειες», τόνισε .

«Είναι δύσκολο αυτό που έγινε. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι», τόνισε ο κ. Γιακουμάρος.

Στην συνέχεια έγινε η προβολή του σποτ στους δημοσιογράφους.

« Το βίντεο  κλιπ εμπεριέχει  κοινωνικό μήνυμα που αφορά την ανάγκη συνεργασίας όλων για να έρθει ο τόπος  μας εκεί που του αξίζει δηλαδή στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου», τόνισε ο κ. Πάππου.

Σε κρίσιμη καμπή η  αγορά

Στη συνέντευξή και απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πάππου αναφέρθηκε στην ύφεση που επικρατεί στην τοπική αγορά εξαιτίας της πανδημίας.

«Βιώνουμε μια κατάσταση δύσκολη  και ήδη  έχουμε τα πρώτα οικονομικά αποτυπώματα. Δεν υπάρχει  προηγούμενο για να ξέρουμε  ποια μέτρα θα παρθούν και σε ποιες κινήσεις θα προβούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες  που είναι φαίνονται ήδη . Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει. Έχουμε τα πρώτα μηνύματα  που δείχνουν πως οι αφίξεις είναι σε χαμηλό σημείο. Ελπίζουμε ότι με το άνοιγμα των νέων  αγορών θα μπορέσει να αυξηθεί  η κίνηση των τουριστών για να βάλουμε τα θεμέλια για μια καλύτερη σεζόν το 2021. Η σεζόν του 2020 είναι σαφές πως είναι  πολύ δύσκολη. Δεν μιλάμε για κερδοφορίες αλλά μόνο για ζημιές.Στόχος όλων  εμάς  στο Δήμο στο ΕΒΕΔ στον Εμπορικό  Σύλλογο στην Περιφέρεια είναι να ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη περίοδο   όλοι μαζί ενωμένοι. Να παραμείνουμε ενωμένοι και να φέρουμε τα όποια καλά αποτελέσματα από τη σεζόν του 2021 και μετά . Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε αντλήσει χαρακτηρίζονται μη ικανοποιητικά αλλά ταυτόχρονα ενθαρρυντικά για τη σεζόν του 2020. Έχουμε καλύτερα μηνύματα για τη σεζόν του 2021», τόνισε ο κ. Πάππου.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο ο κ. Πάππου τόνισε πως η περίοδος που διανύουμε μπορεί να χαρακτηριστεί με οικονομικό πόλεμο.

«Όπως και στον απλό πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Δυστυχώς αναμένουμε να υπάρχουν απώλειες στον  επιχειρηματικό  στίβο. Επιχειρήσεις που  έρχονται από δεκαετή κρίση και με οικονομικό αποτύπωμα αρνητικό θα τους είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν σε αυτό το καίριο χτύπημα  που δεχθήκαν από την πανδημία. Πρέπει όμως  όλοι εμείς να βοηθήσουμε  με συνεργασίες ώστε  να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες.  Έτσι  στο μέλλον θα παραμείνουμε όλοι εδώ μαζί ενωμένοι για να δημιουργήσουμε το θαύμα της Δωδεκανήσου για το οποίο είμαστε γνωστοί σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Πάππου.

Σε ερώτηση για την συνέχεια των δράσεων ο κ. Πάππου τόνισε πως γίνεται η αρχή με την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

«Το ΕΒΕΔ με τις δράσεις του έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει  και σε επίπεδο οικονομικό.  Το Επιμελητήριο έχει κάνει και στο παρελθόν καμπάνιες. Βοήθησε με οικονομικό αντίχτυπο να γίνουν εξειδικευμένες δράσεις για την στήριξη των ειδικών μορφών τουρισμού.  Είμαστε χαρούμενοι για την ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης του τόπου μας . Είμαστε εδώ για να σταθούμε αλληλέγγυοι να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *