Όλα στο Γόνατο και οι Αστυνομικοί για την ‘’Λάντζα’’ λένε οι συνδικαλιστές για τους ελέγχους που αφορούν τη φόρμα PLF

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί  γιατί σε αυτούς πέφτει το βάρος  για τους ελέγχους που αφορούν το ηλεκτρονικό αντιγράφο της φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα που αφορά την πρόληψη της εξάπλωσηςτου κορωνοϊού COVID-19. Και αυτό χωρίς ένα έγγραφο που να έχει σταλεί και να αφορά την μεταβίβαση της αρμόδιότητας.

«Θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν έστω και ένας συνάδελφος μας, εκτεθεί σε κίνδυνο υγείας λόγω των αποφάσεων τους , δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα εντοπίσουμε τους υπεύθυνους , όποιοι και εάν είναι , οπού και αν κρυφτούν» υπογραμμίζουν .

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Με το Υπ’αρίθμ. 2602/28-06-2020 ΦΕΚ στο άρθρο 2,καθορίζετε ότι κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχό του ηλεκτρονικούαντιγράφου φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδαπου αφορά την πρόληψη της εξάπλωσηςτου κορωνοϊού COVID-19.

Παρόλο που με το παραπάνω ΦΕΚ, ξεκάθαρα καθορίζεται και κατανέμεται ρητά η ευθύνη των ελέγχων σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες – Φορείς , για άλλη μια φορά (ως δια μαγείας) βρέθηκαν να άτυπα να μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες αυτές  στους Αστυνομικούς .

Από την πλευρά μας, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βρούμε ένα ΦΕΚ, μια ΚΥΑ ή έστω μια διαταγή , που να μας εκχωρεί αυτήν την αρμοδιότητα.Αλλά μάταια!!!!!!  Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

Εδώ λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι όλα έγιναν στο γόνατο και οι Αστυνομικοί για άλλη μια φόρα, χωρίς να καταλάβουμε το πώς και το γιατί, βρέθηκαν να έχουν φορτωθεί την ‘’Λάντζα’’ . Ωστόσο αυτονόητο είναι, ότι η ανάθεση έγινε με μαγικό τρόπο και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας των αστυνομικών κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας έδωσε εξετάσεις με επιτυχία στην πρόληψη της μετάδοσης του COVID-19 , αφού διαχειρίστηκε την κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ,μας προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο η συγκεκριμένη διαδικασία, γίνεται με τέτοια προχειρότητα σε βάρος μας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θεωρούν δεδομένο και το αποδέχονται , ότι κάποιοι Αστυνομικοί θα νοσήσουν , πιστεύοντας  ότι έτσι θα αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες που θα προκύψουν.

Αν ισχύουν τα παραπάνω , θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν έστω και ένας συνάδελφος μας, εκτεθεί σε κίνδυνο υγείας λόγω των αποφάσεων τους , δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα εντοπίσουμε τους υπεύθυνους , όποιοι και εάν είναι , οπού και αν κρυφτούν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *