FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαμηλότερες τιμές αναδιαμόρφωση πόστων και εκμίσθωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα στην παραλία Τσαμπίκας άμεσα!

Δεν συμμετείχαν στις δημοπρασίες  χθες στο Δήμο Ρόδου για την εκμίσθωση χώρων στην παραλία της Τσαμπίκας οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Δημήτρης Γεωργάς, μετά το σχετικό υπόμνημα που είχε καταθέσει πολύ πριν την διαδικασία ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Αντ. Καμπουράκη.

Οι επιχειρηματίες ζητούν χαμηλότερες τιμές αναδιαμόρφωση πόστων και εκμίσθωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα στην παραλία Τσαμπίκας.

Ο δήμαρχος  έδωσε την υπόσχεση να δει εκ νέου το θέμα και να συναντηθεί με τους επιχειρηματίες τη Δευτέρα.

« Οι επιτηδευματίες αρνούνται να συμμετέχουν και αναμένουν από τον Δήμο Ρόδου, τον επανακαθορισμό των όρων. Κατ’ αρχήν ζητούμε χαμηλότερες τιμές και δεύτερον, αναδιαμόρφωση των πόστων στις καντίνες με κυριότερο, να μας δώσουν την άδεια για εκμίσθωση χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων όπως για πρώτη φορά επιτρέπει –φέτος- η νομοθεσία. Όπως γνωρίζετε η παραλία της Τσαμπίκας ανεβάζει 50 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, κάνει ζέστη και οι τουρίστες και λουόμενοι θέλουν να βρουν μια θέση να καθίσουν. Είναι και μια μοναδική ευκαιρία για να λυθεί το μόνιμο, δομικό πρόβλημα που έχει η παραλία Τσαμπίκας. Υπάρχουν και κάποια αιτήματα όπως οι κοινόχρηστοι χώροι, η κατασκευή των δρόμων, τα λύματα κ.λπ. οπότε ζητάμε την αρωγή του Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γεωργάς.

Ένταση στους διαγωνισμούς χθες

Ένταση υπήρξε χθες στη διαδικασία με τους διαγωνισμούς για τις παραλίες στο Δήμο.

Επειδή σημειώθηκαν επεισόδια  κλήθηκε η αστυνομία και παράμεινε στο χώρο.  Στη διάρκεια της διαδικασίας επειδή επιχείρηση ένας επιχειρηματίας που δεν ήταν στην ομάδα άλλων για κεντρική παραλία του νησιού έγινε επεισόδιο και αποπέμφθηκε από την αίθουσα.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές από τη δημοτική αρχή χαρακτηρίστηκαν λογικές.

Ωστόσο για  δύο πόστα στο Πρασονήσι ένας επιχειρηματίας πλήρωσε συνολικά 96.000 ευρώ.  Για το ένα έδωσε 56.000 ευρώ και για το δεύτερο 45.000 ευρώ.

 Τι δήλωσε ο Αθανάσιος Στάμου

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα παραλιών κ. Α. Στάμου δήλωσε και με αφορμή τον διαπληκτισμό:

«Η διαδικασία δεν είναι η ενδεδειγμένη αφού θα έπρεπε να λάβουν όλοι μέρος και δεν είναι σωστό να εμφανίζονται κάποιοι που θεωρούν ότι έχουν… κληρονομικό δικαίωμα να διεκδικούν τα πόστα αυτά. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση αλλά η βούληση του ιδίου του δημάρχου κ. Αντ. Καμπουράκη είναι να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα πόστα. Η τιμή για ένα πόστο  στην παραλία του Ενυδρείου, για όλο το 2020 θα είναι 2.995 ευρώ ενώ θα έπρεπε να είναι 4.992 ευρώ κι αν πάρουμε τις περσινές τιμές, θα ήταν πολύ παραπάνω (με 40ευρώ το τ.μ. κι εμείς το έχουμε κατεβάσει στα 9,60 ευρώ).  Σε γενικές γραμμές η διαδικασία κύλησε ομαλά»

Ναυαγοσώστες στις παραλίες

Με προσωπική του ανάρτηση χθες στα social media ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης ανακοίνωσε πως στις περισσότερες παραλίες φέτος θα υπάρχουν ναυαγοσώστες αφού η σχετική διαδικασία φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί. Ήδη ετοιμάζεται ο σχετικός εξοπλισμός και οι ειδικοί πύργοι από τους οποίους οι ναυαγοσώστες θε επιτηρούν τους λουόμενους στις ακτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *