FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην εκστρατεία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019 ο δήμαρχος Χάλκης

Την Πέμπτη 09/07/20 ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ε. Φραγκάκης παρέστη στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην εκστρατεία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις για περιβαλλοντικά ζητήματα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με τον  Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μ. Γραφάκο και με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ε. Μπακογιάννη.  Επίσης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Δ. Παπαστεργίου .

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, από 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου  ο Δήμος Χάλκης συμμετείχε δυναμικά . Η ομάδα εργασίας του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Β. Ρουσσάκη  και την συμμετοχή των μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου αλλά και άλλων  φορέων, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις όπως καθημερινές ενημερωτικές δράσεις στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δράσεις για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και περιπάτους εντός και εκτός του οικισμού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος Χάλκης ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για την ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού: φάκελο καταγραφής και αξιολόγησης πεζοπορικού δικτύου, υποστήριξη για την εθνική πιστοποίηση πεζοπορικού δικτύου, σχεδιασμός σήμανσης, προμέτρηση εργασιών βατότητας, υλικό προώθησης                (εμπλουτισμός ιστοσελίδας Δήμου/ σχεδιασμό λογότυπου/ ανάπτυξη ψηφιακού γεωαναφερμένου χάρτη).

Ο Δήμος Χάλκης κάνει καθημερινά άλματα, προϊόν σκληρής δουλειάς  από όλους,  για να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα και να αποτελέσει ένα νησί παράδειγμα στον χάρτη της Ελλάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *