FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Ικανοποιημένος ο Δημήτρης Κρητικός για τις κινητές ομάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στη Ρόδο

Δεκτό έγινε το αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Κρητικός για τη λειτουργία  κινητών ομάδων υγείας  στη Ρόδο. Το αίτημα το είχε υποβάλλει ο  ίδιος στον πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως επισημαίνει το αίτημα έγινε  πράξη με την αριθμ 14781/7-7-2020 «Τροποποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής του για ένα επιπλέον τρίμηνο, με αντικείμενο την στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» ,όπου μεταξύ άλλων προκηρύχτηκαν όχι (2), αλλά (6) ΚΟΜΥ στην  ΠΕ Ρόδου.

Οι   ΚΟΜΥ στελεχώνονται με προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτών και ελλείψει αυτών ειδικότητας ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων/ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΤΕ Επισκεπτριών/-των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού / Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων καθώς και ΔΕ Οδηγών, δηλαδή (12) άτομα συνολικά, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Δημήτρης Κρητικός εξέφρασε την ικανοποίηση του με γραπτή δήλωση του που έχει ως ακολούθως:

«Η παράταξη «ΡΟΔΟΣ Αξιών» και εγώ ως επικεφαλής, πιστοί στις αρχές, τις αξίες και το όραμα, βάσει των οποίων θέσαμε εαυτούς στην υπηρεσία των Ρόδιων συμπολιτών μας, συνεχίζουμε το έργο μας με ανθρωποκεντρική στόχευση, πιστεύοντας στην αξιοκρατία, στη συνεργασία, στη διαύγεια και στη σύγχρονη διακυβέρνηση.

Αναδεικνύουμε με παρεμβάσεις μας τεκμηριωμένες, στα μέσα ενημέρωσης, μείζονα θέματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, της ανεργίας που μαστίζει στην παρούσα φάση το νησί, της κοινωνικής συνοχής της κοινωνικής πολιτικής και της καθημερινότητας των πολιτών του τόπου μας.

Με την από 27/5/2020 επιστολή-παρέμβαση μου στον  Πρωθυπουργό της χώρας, αντιδρώντας ως όφειλα εγγράφως στην κατηγοριοποίηση της Ρόδου και την ένταξή της στο 2ο επίπεδο  μετρίου κινδύνου ασφάλειας, αναφέρθηκα σε λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενδυνάμωση του υπάρχοντος συστήματος υγείας με συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αναστραφεί το άδικο εις βάρος του νησιού μας κλίμα.

Μεταξύ άλλων, ζήτησα ως απολύτως αναγκαίες τη  λειτουργία δύο Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στη Ρόδο, ώστε να καλυφθεί όλο το νησί για δειγματοληπτικές εξετάσεις covid-19 και παροχή υπηρεσιών. Με σκοπό οι ΚΟΜΥ να  επικεντρωθούν: Στους χώρους ομαδικής συμβίωσης και στις μονάδες ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στις δομές συγκέντρωσης ειδικών πληθυσμών (πρόσφυγες, μετανάστες, φτωχοί, άστεγοι, μειονότητες,)καθώς και όπου καθίσταται αναγκαίο όπως για παράδειγμα ξενοδοχεία, αεροδρόμιο, λιμάνι. Επιπροσθέτως ζήτησα αρμοδίως και την εγκατάσταση μιας Πλωτής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ, για έλεγχο των μικρών νησιών γύρω από τη Ρόδο. Προτάσεις πάντα, υπό το πρίσμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, με το αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει ως λειτουργός της υγείας, για την ανάδειξη της Ρόδου ως ασφαλούς προορισμού.

Με ιδιαίτερη χαρά, ενημερώθηκα στις 7 τρέχοντος μηνός από το Υπουργείο Υγείας, ότι το αίτημα έγινε  πράξη με την αριθμ 14781/7-7-2020 «Τροποποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής του για ένα επιπλέον τρίμηνο, με αντικείμενο την στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» ,όπου μεταξύ άλλων προκηρύχτηκαν όχι (2), αλλά (6) ΚΟΜΥ στην  ΠΕ Ρόδου.

Για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων οι  ΚΟΜΥ στελεχώνονται με προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτών και ελλείψει αυτών ειδικότητας ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων/ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΤΕ Επισκεπτριών/-των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού / Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων καθώς και ΔΕ Οδηγών, δηλαδή (12) άτομα συνολικά, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Τέτοιες ενέργειες με διπλό πρόσημο ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο, αφενός προστασίας της δημόσιας υγείας και αφετέρου  αντιμετώπισης της ανεργίας, οφείλουν να επικροτούνται».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *