FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Πως και από ποιους ελήφθη η απόφαση για πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ;

Δεν έχουν ως φαίνεται τέλος τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν την σύναψη σύμβασης του κ. Μιχάλη Κουτσούκου με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η απόφαση όπως ανακοινώθηκε τουλάχιστον ελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου του 2020. Η ανάγκη για λήψη απόφασης αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που φέρει τον αριθμό πρωτοκόλλου 503/30-01-20 αλλά δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Notos News .

Πως ελήφθη απόφαση όμως χωρίς το θέμα της πρόσληψης τεχνικού ασφαλείας και της επικύρωσης του διαγωνισμού να έχουν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη ;

Δεν υπάρχει ούτε ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως πάντως. Για αν νομίμως έχει γίνει αυτό έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση του ο Notos News .

 

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κουτσούκος προκαλεί τα στελέχη της ΝΔ με τα γραφόμενα του.

Στην  ανάρτηση που έγινε  σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης που έκανε ο διορισμένος από το Υπουργείο Υγείας Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου», επικρίνει τον νόμο 4622/2019 «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ».

Συγκεκριμένα αναφέρει απευθυνόμενος σε συνάδελφο του μηχανικό «… το αστείο είναι ότι η μελέτη αφορούσε τελείως διαφορετικό φορέα από αυτόν που είμαι διορισμένος. Το ένα αφορά στο Υπουργείο Υγείας, το άλλο μελέτη στο Υπουργείο Εργασίας. Δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός πρέπει να σταματήσει τη δουλειά του επειδή συμμετέχει σε συμβούλιο».

Ο κ. Κουτσούκος παρέθεσε στην δημοσιότητα παραπλανητικό δελτίου τύπου όπου δήλωνε  ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ δεν σύναψε οποιασδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου Τομέα, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι σύναψε σύμβαση ως Τεχνικός Ασφαλείας στο ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας. Συγκεκριμένα η σύμβαση θα είναι για ένα έτος και θα πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο τμηματικά ενώ παράλληλα είναι και διορισμένος από την Κυβέρνηση ως Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ και όχι  απλός εθελοντής σε ΔΣ /

 

Αυτό που δημιουργεί εντυπώσεις σίγουρα όχι θετικές σε στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο είναι ότι  επικρίνει δημόσια το πρώτο Νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση και ειδικότερα το ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ 

ΚΩΛΥΜΑΤΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η ΝΔ για το επιτελικό κράτος και που έχει κάνει σημαία της ειδικά όσον αφορά τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που θεσμοθέτησε προκειμένου να διαφυλάξει την διαφάνεια και την ακεραιότητα της Κυβέρνησης το επικρίνει δημόσια ένα στέλεχος της που ενώ διαφωνεί με τον εν λόγω Νόμο εν τούτοις διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου και παράλληλα σύμφωνα με την σύμβαση που σύναψε με άλλο ΝΠΔΔ είναι και Τεχνικός Ασφαλείας.

Την  σύμβαση για την πρόσληψη του ως Τεχνικού Ασφαλείας ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου την σύναψε με το ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας στο οποίο είναι Πρόεδρος ο κ. Μπακίρης και η αμοιβή που θα λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο  θα είναι 9.548 ευρώ με το ΦΠΑ.

Mέσα στα καθήκοντα του θα είναι να επιθεωρήσει και να ελέγξει την Πυρασφάλεια την μελέτη της οποίας ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε το 2018 ενώ ο κ. Μπακίρης σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ανέφερε ότι ανέλαβε ήδη άλλος Μηχανικός να συντάξει νέα.

Επίσης το απόσπασμα πρακτικού που αφορά την πρόσληψη του κ. Κουτσούκου ως Τεχνικού Ασφαλείας και που είναι δημοσιευμένο στη Διαύγεια αναφέρει: «Θέμα 16ο: Έγκριση πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών για παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας», ενώ το έγγραφο της ημερήσιας διάταξης που δόθηκε στα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας περιείχε μόνον 14 θέματα.

 Επίσης όπως όλοι ξέρουν το επίμαχο διάστημα που ο διορισμένος από το Υπουργείο Εργασίας Πρόεδρος του ΝΠΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας κ Μπακίρης και που με τις ως άνω «διαδικασίες» διόρισε τον κ. Κουτσούκο ως Τεχνικό Ασφαλείας για ένα έτος στο οποίο έτος παράλληλα είναι και Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ο δεύτερος εν ενεργεία μέλος την κομματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως με δηλώσεις του και στο Notosnews ο  πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γιαννικουρής είχε υπερασπιστεί στον κ. Κουτσούκο υπογραμμίζοντας πως είναι και νόμιμο και ηθικό να συνάπτει διάφορες συμβάσεις  με το δημόσιο ως ελέυθερος επαγγελματίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *