Η Κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για άγρια καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους

Από το βήμα της Ολομέλειας, χθες το βράδυ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός επέκρινε σφόδρα το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Σκόπιμα η ΝΔ φέρνει, αυτή την στιγμή, έναν νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις

«Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό που θα κλιμακωθεί το Φθινόπωρο και η δυσαρέσκεια ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης ολοένα και μεγαλώνει. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα βυθίζονται στα κόκκινα δάνεια και βάζουν λουκέτα, ενώ η μόνη λύση που τους δίνετε για να επιβιώσουν είναι δάνεια με τραπεζικά κριτήρια που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πάρουν οι περισσότερες. Γιατί, όπως λένε και στην αγορά, αν δεν μπορείς να είσαι επαρκής για την τράπεζα, πεθαίνεις. Οι εποχικά εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και νιώθουν ότι η Κυβέρνηση τους εξαπάτησε, αφού όσοι έχουν πάνω από ογδόντα ένσημα ανεργίας δεν θα πάρουν την επιδότηση των 400 ευρώ και δεν θα μπορέσουν αν μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ. Τους αγρότες, δε, δεν έχετε τολμήσει ούτε καν να τους αναφέρετε. Θα σας πω λοιπόν εγώ τι συμβαίνει στον πρωτογενή τομέα των νησιών: Η Κυβέρνησή σας δεν πέρασε ούτε ένα μέτρο για στηρίξει τους παραγωγούς, οι οποίοι φέτος πετάνε τις σοδειές τους στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούν να απορροφηθούν και δεν ξέρουν πως να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους».

«Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους- τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες- που αγωνιούν για το μέλλον τους, η Κυβέρνηση τώρα, με το νέο νομοσχέδιο τους λέει: «Θα σε συλλάβουμε αν κατέβεις στη διαδήλωση. Μην μιλάς για την οικονομική σου εξαθλίωση. Κάτσε σπίτι σου».

«Άρα λοιπόν, δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η ΝΔ φέρνει τώρα αυτό το νομοσχέδιο που βάζει σε «γύψο» τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθαρίζουν το τοπίο, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Γιατί ξέρουν ότι σύντομα οι καρποί των πολιτικών τους θα φέρουν μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις. Αυτή ήταν πάντα η Δεξιά, και δεν αλλάζει».

«Η ΝΔ κινείται βάσει σχεδίου και αυτό έχει πια αποκαλυφθεί: Από τη μία, η χειραγώγηση των ΜΜΕ ώστε να μην μάθει η κοινωνία πως στραγγαλίζετε συγκεκριμένες ομάδες και κλάδους. Έτσι ήρθε και η καλομαγειρεμένη Λίτσα Πέτσα που αποδεικνύει περίτρανα την προσπάθεια της Κυβέρνηση να ελέγξει την Ενημέρωση.  Από την άλλη αυτό το χουντικής κοπής νομοσχέδιο που παρεμποδίζει τις διαδηλώσεις, εκφοβίζει τους πολίτες και φιμώνει τις συλλογικότητες. Και τέλος, η αλλαγή ατζέντας στην πλευρά της σκανδαλολογίας. Γιατί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όλο το πολιτικό φάσμα είναι διαπλεκόμενο, σαν και τους ίδιους. Πετάνε λάσπη για να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

κ. Χρυσοχοΐδη …..

«κ. Υπουργέ, αν κάτι μας ξενίζει σήμερα είναι η στήριξη και η εφαρμογή των κατασταλτικών σχεδίων Κυβέρνησης από νεόκοπους υπερασπιστές της, που με την παρουσία τους στα κυβερνητικά έδρανα ή με τη ψήφο τους, θέλουν ενδύσουν τη Δεξιά με προοδευτικό χιτώνα».

«Και αν κάτι μας ξενίζει ακόμη περισσότερο, είναι ότι νεκραναστήσατε διατάξεις του νομοθετικού διατάγματος της Χούντας που καθιερώνει ποινικές και αστικές ευθύνες για τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων. Αλήθεια, εσείς κ. Χρυσοχοΐδη δεν ξέρετε τι σημαίνει προβοκάτσια; Δεν ξέρετε τι σημαίνει στημένο παρακράτος που δίνει αφορμές για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις

«Εσείς δεν ήσασταν Υπουργός όταν το 2012 καταγγελλόταν με φωτογραφίες ότι αστυνομικοί, με πολιτική περιβολή, πετούσαν αντικείμενα στους διαδηλωτές, μέσα από τις τάξεις της ΕΛΑΣ; Εσείς δεν ήσασταν Υπουργός όταν η στημένη προβοκάτσια ενός εγκληματικού παρακράτους στη ΜΑΡΦΙΝ, αμαύρωσε ανεπανόρθωτα μια από τις πιο μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις; Πιάσατε κανέναν από εκείνους τους δολοφόνους; Πείτε την αλήθεια στον κόσμο, ότι δηλαδή, με το σημερινό σας Νόμο εσείς θα στέλνατε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια να δικαστούν, αντί να στείλετε στο δικαστήριο τους πραγματικούς εγκληματίες εκείνης της τραγικής ημέρας».

Το Νομοσχέδιο αυτό θα καταργηθεί στο δρόμο

«Αυτό είναι ένα νομοσχέδιο μιας σκληρής δεξιάς Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και για να επιβάλλει την ατζέντα της απαγορεύει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν». Αυτό το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στα μπλόκα, από τους αγρότες και στον δρόμο από τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους και από τους εμπόρους που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν λόγω της πολιτικής σας, και όχι λόγω των διαδηλώσεων».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα είναι απέναντι στις χουντικής έμπνευσης ρυθμίσεις σας και δίπλα σε αυτούς που φτωχοποιούνται από τις πολιτικές σας. Αυτό το νομοσχέδιο αναδεικνύει ξεκάθαρα τις διαφορές της Δεξιάς με τον Προοδευτικό κόσμο. Εμείς θα είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *