Προσεχώς οι δημοπρασίες για τα πόστα στις παραλίες από το δήμο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες  για τις δημοπρασίες  του Δήμου Ρόδου για τα πόστα στις παραλίες.

Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν  και την τιμολογιακή πολιτική έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλέμαχος  Καμπούρης και  ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Στάμου.

Όπως τόνισε ο κ. Στάμου η διαδικασία για τις παραλίες ξεκίνησε εγκαίρως από τη δημοτική αρχή.

«Προέκυψαν όμως κάποια εμπόδια που είχαν να κάνουν με την παραχώρηση των παραλιών από το υπουργείο. Η παραχώρηση έγινε  αλλά η απόφαση είχε κενά. Μετά την τακτοποίηση προχωρήσαμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το ζήτημα έχει κλείσει από πλευράς Δήμου. Μένει να εγκριθούν οι τιμές που έχουν υποβληθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ο δήμος δεν είναι εισπρακτική εταιρεία .  Ενδιαφέρεται για τον κόσμο. Οι τιμές που έχουμε κάνει για τους ενδιαφερόμενους είναι πολύ καλές.  Κατανοούμε τον κόπο που κάνουν», τόνισε ο κ Στάμου και πρόσθεσε πως  η αρχή θα γίνει με το προτιμησιακό δικαίωμα και θα ακολουθήσει η κατανομή των θέσεων για τους ομπελάδων και τους εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Σε ότι αφορά τις θέσεις προβλέπονται όπως είπε ο κ. Στάμου 120 θέσεις για τους ομπρελάδες, 54 για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής και 30 για τις καντίνες.

«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 80 αιτήσεις για το προτιμησιακό δικαίωμα για μίσθωση θέσεων από επιχειρήσεις.  Τα πόστα φέτος έχουν αυξηθεί και όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο», τόνισε.

Όπως τόνισε ο κ. Στάμου οι παραλίες  έχουν καθαριστεί και μένει η συντήρηση από τον ανάδοχο του έργου.

Θα  μπει  όμως και τάξη όπως είπε ο κ. Στάμου στις παραλίες ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος με τους μικροπωλήτες που ενοχλούσαν συνεχώς τους λουόμενους.

Θα τηρηθούν όπως τόνισε και τα μέτρα υγιεινής στις παραλίες. Επίσης θα τεθούν σε λειτουργία και οι τουαλέτες. Στόχος είναι να εγκατασταθούν τουαλέτες και για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

«Μας καθυστέρησε το υπουργείο. Εμείς όμως έχουμε τη βούληση και την όρεξη να προχωρήσουμε και να δώσουμε στους τουρίστες παραλίες αντάξιες της Ρόδου.

Όσο για την τιμολογιακή πολιτική ο κ. Στάμου είπε πως είναι πρωτόγνωρες .

Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες και την τιμολογιακή πολιτική έδωσε στη δημοσιοτητα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών . Τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι  πολύ κρίσιμες.

 

«Έγιναν κάποιες διορθώσεις στην ΚΥΑ. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε. Έχει ληφθεί απόφαση για τις τιμές και μένει η έγκριση από την ΚΥΔ. Θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση των προτιμησιακών πόστων  άμεσα . Βούληση να εξαντλήσουμε την τριετία της παραχώρησης.  ΄Ετσι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν χρόνο στη διάθεση τους  και να μην αιφνιδιάζονται», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις  τιμές υπάρχουν περιπτώσεις που η τιμή ανά τμ έχει μειωθεί στα εννέα ευρώ από τα 40 που ήταν για φέτος. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι στα 24 ευρώ.

Ο κ. Καμπούρης ευχαρίστησε τον προιστάμενο της ΚΥΔ γιατί έχει κάνει και εκείνος μείωση των τιμών ανά πόστο  για να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες.

Φέτος θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις. Για παράδειγμα σε κεντρική παραλία της Ρόδου από έξι πόστα που ήταν πέρσι φέτος έγιναν 26.

Σημαντικό επίσης κατά τον αντιδήμαρχο είναι πως παρά το γεγονός ότι οι παραλίες θα παραχωρηθούν για τρία χρόνια οι ενδιαφερόμενοι θα πληρώσουν το αντίτιμο σε τρεις δόσεις με την αντίστοιχη εγγυητική επιστολή.

«Ξεκινάμε τη σεζόν με ελπίδα και αισιοδοξία. Οι παραλίες μας είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του νησιού. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για τον ευπρεπισμό τους ενώ θα υπάρχει και πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη. Η δαπάνη για αυτό που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τις γαλάζιες σημαίες  είναι 170. 000 ευρώ . Φέτος ο δήμος θα είναι υποψήφιος για 16 γαλάζιες σημαίες», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης από την 1η Ιουλίου.

Οι τιμές όπως είπε θα είναι οι ίδιες.  Όλα όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κρίνονται από την τουριστική σεζόν.

«Αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως θέλουμε θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα», τόνισε.

Όσο για την πλατφόρμα  Τηλεδήμος έχουν υποβληθεί 2.000 αιτήσεις.

Διαφοροποίηση σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική έχει γίνει  όπως τόνισε και για τους κοινόχρηστους χώρους  όπου οι τιμές έχουν  μειωθεί στο μισό.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *