FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άμεσα να ενισχυθεί το εισόδημα μισθωτών, εποχικά εργαζόμενων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Να ενισχυθεί  άμεσα το εισόδημα μισθωτών εποχικά εργαζόμενων και  μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά από την κυβέρνηση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση ποτέ ξανά η Ρόδος  η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν έχει βιώσει τέτοιες τραγικές καταστάσεις.

« Ποτέ στη Ρόδο δεν έβλεπες τέτοιες εικόνες απελπισίας, με κλειστά μαγαζιά, με μια έρημη Μεσαιωνική πόλη, με εργαζόμενους να πουλάνε τα τιμαλφή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ακόμα και στη διάρκεια των πρώτων μνημονίων, η Ρόδος είχε καταφέρει να έχει τις μικρότερες απώλειες σε ότι αφορά την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι του τουρισμού –εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έμποροι-  στήριξαν και κράτησαν το νησί «στα πόδια του», επισημαίνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Όπως επισημαίνεται ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι αρωγός στην προσπάθεια των πληττόμενων επιχειρηματιών και εργαζομένων για επιβίωση με αξιοπρεπείς συνθήκες, διεκδικώντας την άμεση και οριζόντια στήριξη όσων σήμερα υποφέρουν από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ποτέ ξανά η Ρόδος, η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν έχει βιώσει τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Ποτέ στη Ρόδο δεν έβλεπες τέτοιες εικόνες απελπισίας, με κλειστά μαγαζιά, με μια έρημη Μεσαιωνική πόλη, με εργαζόμενους να πουλάνε τα τιμαλφή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ακόμα και στη διάρκεια των πρώτων μνημονίων, η Ρόδος είχε καταφέρει να έχει τις μικρότερες απώλειες σε ότι αφορά την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι του τουρισμού –εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έμποροι-  στήριξαν και κράτησαν το νησί «στα πόδια του». Ακολούθως, οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας με μια σειρά από οριζόντια μέτρα, η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και ένα πλεόνασμα με «μαξιλάρι» 37 δις ευρώ, κράτησε την κοινωνία όρθια.

Σήμερα, με πρόσχημα την πανδημία και την «εργαλειοποίησή» της για την εξυπηρέτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης,

  • φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο, με απίστευτο κυνισμό και ρουσφετολογικές και χαριστικές ρυθμίσεις για μια συγκεκριμένη πλουτοκρατική ολιγαρχία
  • συρρικνώθηκε η απασχόληση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρότι μόλις το τελευταίο από τα συνολικά έξι δεκαπενθήμερα της εν λόγω περιόδου συνέπεσε με το lockdown που επέβαλαν οι αρχές (ΕΛΣΤΑΤ, 23/6/20)
  • η κυβέρνηση εφαρμόζει συνταγές λιτότητας του παρελθόντος που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να εξαφανίσει τα προβλήματα και να κρύψει την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων του Τουρισμού
  • το «μπάχαλο» του επιτελικού κράτους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα και σωρεία απολύσεων.

Το φάντασμα της φτωχοποίησης και ανέχειας είναι και πάλι εδώ, με συνεχείς εικόνες θλιβερών παραδειγμάτων που καταδεικνύουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης στα νησιά μας και στη χώρα γενικότερα. Τα περιστατικά λιποθυμιών παιδιών και η απότομη αύξηση των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών επανέρχονται στην ημερήσια ειδησεογραφία. Η κοινωνία μας καταρρέει και είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα οι εποχικά εργαζόμενοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» έχει προτείνει ένα γενναίο πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς στήριξης με οριζόντια μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Για παράδειγμα:

  • Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και των μεταφορών, επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών και 40% των μισθών από το κράτος, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.
  • Ένεση ρευστότητας εφάπαξ ΜΗ επιστρεπτέας ενίσχυσης σε άμεσα ή έμμεσα πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις.
  • Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%
  • 12 δις ρευστότητα μέσω αναπτυξιακής τράπεζας, εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων
  • πρόγραμμα «Διακοπές για Όλους» με χορήγηση ατομικών επιταγών (voucher) διαμονής και μετακίνησης που καλύπτουν 3 εκατομμύρια πολίτες, ύψους 700 εκ. € για τους θερινούς μήνες, με προοπτική επέκτασης του μέχρι τέλους του χρόνου στο 1 δις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρωγός στην προσπάθεια των πληττόμενων επιχειρηματιών και εργαζομένων για επιβίωση με αξιοπρεπείς συνθήκες, διεκδικώντας την άμεση και οριζόντια στήριξη όσων σήμερα υποφέρουν από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *