FEATUREDΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Καλώς ήρθατε κ.Τσίπρα τι θα μας υποσχεθείτε αυτή τη φορά;

Του Γ. Νικητιάδη

τ. Υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού

Γραμματέα Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ

 

Η παραδοσιακή μας διάθεση να είμαστε φιλόξενοι, σε συνδυασμό με την έμφυτη καλοσύνη που διακρίνει εμάς τους νησιώτες, επιβάλει να καλωσορίσουμε, τον π. Πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, σήμερα που πληροφορηθήκαμε ότι θα επισκεφθεί τη Ρόδο.

Πρέπει ωστόσο, να εξηγήσουμε στον κ. Τσίπρα ότι διαθέτουμε και μνήμη και κρίση. Θυμόμαστε λοιπόν τον κ. Τσίπρα, όταν μας είχε επισκεφθεί προεκλογικώς στις 15 Ιανουαρίου 2015 και, ευτυχώς για εμάς, θυμόμαστε αρκετά καλά και την ομιλία του και τα όσα είχε υποσχεθεί, για να καταφέρει να εκλέξει σε εκείνες τις εκλογές,  3 Βουλευτές στη Δωδεκάνησο.

Μας είχατε λοιπόν, κ. π. Πρωθυπουργέ πει τότε, μεταξύ άλλων (αντιγράφω από την ομιλία σας) ότι «… ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές». Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε κ. Τσίπρα για να έρθει η Κυβέρνησή σας και με τον Νόμο 4336/14-8-2015 Υποπαράγραφος Δ2, να καταργήσει εν ριπή οφθαλμού τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αυξάνοντας τους. Ένα κεκτημένο που είχαμε για πολλά χρόνια μετά την ενσωμάτωσή μας με τον Εθνικό κορμό, αρχικώς με την μη εφαρμογή σε εμάς του Φόρου Κύκλου Εργασιών (ΦΚΕ) και μετέπειτα με την καθιέρωση επί ΠΑΣΟΚ των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο, το εξαφανίσατε, την ίδια ώρα που δηλώνατε στην προαναφερθείσα ομιλία σας σε εμάς ότι «κλείνει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ». (τα δικά σας λόγια).

Σας το θυμίζουμε αυτό κ. αρχηγέ του ΣΥΡΙΖΑ, όχι από κάποια εκδικητική διάθεση (μακριά από εμάς), αλλά απλώς για να μην παρασυρθείτε και μας πείτε ξανά ότι θα καταργήσετε τον Νόμο που εσείς φέρατε, αν ποτέ ξαναγίνετε Κυβέρνηση. Και μην μας πείτε κ. Τσίπρα ότι ψηφίσανε την διάταξη για τον ΦΠΑ τότε και τα άλλα κόμματα , διότι γνωρίζουμε ότι δεν είχαν επιλογή αφού βάλατε τη διάταξη στον μνημονιακό νόμο που εκ των πραγμάτων είχαν συμφωνήσει όλοι να ψηφίσουν στηρίζοντάς τη χώρα τότε, σε αντίθεση με όσα εσείς κάνατε στα Ζάπεια και στις πλατείες, αρνούμενοι την τόσο απαραίτητη συναίνεση την περίοδο εκείνη και μη ψηφίζοντας κανένα νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όμως, θυμόμαστε και άλλα από όσα είπατε τότε στο Ροδίνι, κ. Πρόεδρε. Αναφερόμενος στα αεροδρόμια είπατε επί λέξει (αντιγράφω από την ομιλία σας),        «… θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία…». Τα ψεύτικα (ξανά) τα λόγια τα μεγάλα, κ. Τσίπρα.   Στις 11/4/2017 υπέγραψε η Κυβέρνησή σας τη σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων. Όχι ότι ήταν απαραιτήτως λάθος αυτό που κάνατε. Ο γράφων εκτιμά ότι ήταν σωστό, αρκεί να γινόταν με διαφορετικούς όρους. Εσείς όμως, ούτε όρους θέσατε, ούτε ζητήσατε μια συγγνώμη για όσα ψευδώς μας λέγατε για να κερδίσετε τρεις έδρες στη Δωδεκάνησο.

Μας είπατε πολλά ακόμη τότε κ. Πρόεδρε. Να σας θυμίσω από την τότε ομιλία σας αντιγράφοντάς απ’ αυτήν, το « δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά », το     « επίδομα σίτισης για 300.000 άπορες οικογένειες », την «ιατρική περίθαλψη για όλους», την «δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη», το «επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες». Τα θυμάστε όλα αυτά; Μήπως τα λησμονήσατε; Να μην αναφερθώ κ. Τσίπρα και στην Τρόικα που μας είπατε (αντιγράφω από την ομιλία σας) ότι «… Η Τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια». Διώξατε καμία Τρόικα κ. Πρόεδρε ή μήπως εννοούσατε ότι θα της αλλάζατε όνομα και θα την βαφτίζατε «ΘΕΣΜΟΙ» έτσι για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια; Διαβάστε κ. Πρόεδρε, τι ακόμη μας λέγατε. (αντιγράφω από την ομιλία σας) : «…Μπορούμε εκατό φορές καλύτερα από τους επαγγελματίες της εξουσίας. Χίλιες φορές καλύτερα από τους προαγωγούς της διαπλοκής. Χιλιάδες φορές καλύτερα από τα τζάκια και τις δυναστείες. Και μπορώ να αναλάβω μια δέσμευση μπροστά σας: Τη δέσμευση ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας». Μήπως είδατε κ. Τσίπρα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων που μεταβιβάσατε με τον κ. Τσακαλώτο διά της ΕΤΑΔ ΑΕ στο Υπερταμείο; Τέτοιου είδους δεσμεύσεις εννοούσατε;

Πληροφορηθήκαμε κ. Πρόεδρε ότι στο πρόγραμμα σας περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη για να συνομιλήσετε με τους καταστηματάρχες της περιοχής. Καλά κάνετε κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει και να τους εξηγήσετε το μένος σας κατά της μεσαίας τάξης την οποία τσακίσατε όσο κυβερνούσατε. Εκτός αν τώρα, προφανώς επειδή την χρειάζεστε την θυμηθήκατε ξανά.

Κύριε Πρόεδρε, είναι και τόσα πολλά ακόμα που μας είπατε τότε στη Ρόδο. Καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στην τότε ομιλία σας, για να μην μας πείτε πάλι τα ίδια. Για να μην προσπαθήσετε να μας πουλήσετε πάλι παρόμοιες υποσχέσεις. Αυτές, αγοράστηκαν δυστυχώς, αλλά βγήκανε ψεύτικες. Προσπαθήστε λοιπόν να ξεφύγετε από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα διότι, μπορεί να σας καλωσορίζουμε, αλλά και μνήμη έχουμε και κρίση αποκτήσαμε. Δεν αγοράζουμε ξανά, ψεύτικες υποσχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *