Νομαρχιακές Επιτροπές Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου:”Οι συνεδριάσεις φορέων δεν έχουν κομματικές ταυτότητες κ. Θεοχάρη”

“Από πότε είναι προαπαιτούμενη η κάρτα μέλους της ΝΔ για να συμμετάσχει ένας φορέας σε συνεδρίαση φορέων του Νοτίου Αιγαίου κκ Θεοχάρη, Υψηλάντη, Χατζημάρκο, Καμπουράκη;”

Με προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες σειρά ανακοινώσεων, με τις οποίες στελέχη της ΝΔ προετοίμασαν συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, για θέματα που αφορούν σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Τουρισμού. Προφανώς, όποιος διαβάζει τέτοια δελτία τύπου, εικάζει πως στις συνεδριάσεις συμμετέχει το σύνολο των φορέων και θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής και προσδοκά το αποτέλεσμά τους να είναι παραγωγικό για την τοπική κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού που είδε το φως της δημοσιότητας όμως μας επανέφερε στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ως εκ θαύματος, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο μέλη της Νέας Δημοκρατίας! Οι βουλευτές Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ, ο Δήμαρχος Ρόδου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Με λίγα λόγια, η κομματική ταυτότητα της ΝΔ ήταν προαπαιτούμενο για να συμμετέχει κανείς στη συνεδρίαση.

Τελικά τι ακριβώς συνέβη; Συνεδρίαση φορέων ή κομματική συνεδρίαση; Αν πράγματι ο σκοπός ήταν η καταγραφή των προβλημάτων του κλάδου του Τουρισμού, τότε γιατί δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Αιγαίο, κκ Σαντορινιός και Συρμαλένιος, και Δήμαρχοι από άλλα, επίσης τουριστικά, νησιά; Γιατί διαφημίστηκε ως συνεδρίαση φορέων; Τι ζητήματα τέθηκαν και πως απάντησαν τα Υπουργεία σχετικά με την μέχρι τώρα ολιγωρία τους να στηρίξουν επαρκώς εργαζόμενους και τουριστικές επιχειρήσεις του Τουρισμού;

Οι ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου καταδικάζουν τις πρακτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, τους βουλευτές Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και το Δήμαρχο Ρόδου. Η κατάχρηση του θεσμικού αξιώματος, που τους έδωσε η κοινωνία μας, με το σκοπό της προσωπικής και κομματικής προβολής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις διευκρινήσεις όλων των εμπλεκομένων, και ζητάμε δημόσια τον άμεσο προγραμματισμό συνεδρίασης, με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων του Νοτίου Αιγαίου, με ουσιαστικό διάλογο για την επόμενη ημέρα από την πανδημία στο Νότιο Αιγαίο. Δηλώνουμε από τώρα τη διαθεσιμότητά μας.

Το Γραφείο Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *