FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Έκλεισε το δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι θετική στον κορονοϊό μια εκπαιδευτικός ενώ υπάρχει ακόμη ένα ύποπτο κρούσμα

Κλειστό θα παραμένει για δέκα με δεκατέσσερις ημέρες το δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι, καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μια εκπαιδευτικούς και εκφράζονται υπόνοιες ότι  νοσεί ακόμη μια δασκάλα.

Το γεγονός ότι  η δασκάλα που προσβλήθηκε από τον Covid  μετέβαινε  στο σχολείο  καθημερινά, με αυτοκίνητο μαζί με άλλους τέσσερις εκπαιδευτικούς δημιούργησε την εντύπωση ότι οι πάσχοντες είναι πέντε. Αυτό όμως είναι κάτι που θα  διερευνηθεί από τον ΕΟΔΥ όπως δήλωσε στο Notos News o προιστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπάμπης Ψαράς.

«Το σχολείο έκλεισε για μια ημέρα.  Θα γίνει έρευνα και η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Σε συνεργασία με την προϊσταμένη της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας κ. Βαλατσού, θα το κλείσουμε για άλλες 13 ημέρες .  Οι γονείς είχαν ενημερωθεί και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο», δήλωσε ο κ. Ψαρράς.

Οι υπόλοιποι τρεις εκπαιδευτικοί που κάθε πρωί επέβαιναν στο αυτοκίνητο με την εκπαιδευτικό έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα.

«Πανικός δεν χρειάζεται να υπάρχει.  Κρούσμα  δεν υπάρχει σε παιδί. Ψύχραιμα παρακολουθούμε την κατάσταση», τόνισε ο κ Ψαρράς.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν τεστ στα παιδιά ο κ. Ψαρράς δήλωσε πως θα γίνουν στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Στο δημοτικό σχολείο Μασσάρων φοιτούν 90 μαθητές.

Στην  υπόθεση με τα κρούσματα κορονοιού στο δημοτικό σχολείο στα Μάσσαρι  αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης.

«Λάβαμε  γνώση για το περιστατικό καθώς την υπόθεση χειρίζεται ο ΕΟΔΥ. Το σχολείο έκλεισε όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα όπως αυστηρά και το πρωτόκολλο στα σχολεία όταν υπάρχει πρόβλημα. Το σχολείο θα κλείσει πιθανόν για 14 ημέρες. Φαίνεται πως υπάρχουν και θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.  Καλώ τους πολίτες να είναι  προσεκτικοί και να τηρούν  με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.  Αυτό γίνεται για να συνεχίσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση και να μην φθάνουμε στο σημείο να κλείνουμε σχολεία. Τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν τεστ σε δασκάλους και μαθητές τόνισε:

«Οι δάσκαλοι είναι σε καραντίνα και οι μαθητές έμειναν στα σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα λάβει αποφάσεις για τη διενέργεια τεστ.  Τα πρώτα σωστά βήματα έχουν γίνει»

Όσο για τα  υπόλοιπα σχολεία είναι  σε καλή κατάσταση από πλευράς κρουσμάτων όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *