FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και όχι δια ζώσης μαθήματα ζητούν γονείς και καθηγητές της ΑΣΤΕ Ρόδου

Αντιδράσεις υπάρχουν για την απόφαση της διοίκησης των τουριστικών σχολών , να ξεκινήσουν από τις 2 Νοεμβρίου κανονικά τα μαθήματα στην  ΑΣΤΕ Ρόδου και να μην εφαρμοσθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αν δεν ανακληθεί η απόφαση που έχει υπογραφεί από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Μαριάνθη Ανδρέου, θα πρέπει να έρθουν στη Ρόδο και να φοιτήσουν κανονικά 300 σπουδαστές. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 40 άτομα της σχολής ξεναγών.

Οι καθηγητές όμως και οι οικογένειες των σπουδαστών αναρωτιούνται,  πως θα τηρηθούν  τα  υγειονομικά μέτρα με αυτό τον αριθμό των σπουδαστών και φοβούνται ότι  θα μετατραπεί η σχολή σε υγειονομική βόμβα .

Το ίδιο θα συμβεί και στην Κρήτη. Για το λόγο αυτό οι διευθυντές των τουριστικών σχολών σε Ρόδο και Κρήτη έχουν στείλει επιστολές, στους αρμοδίους φορείς για να ανακληθεί η απόφαση και να εφαρμοσθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως εξήγησε στο Notos News ο διευθυντής της ΑΣΤΕ Ρόδου κ. Πετάκος, πέρσι είχε εφαρμοσθεί με απόλυτη επιτυχία  πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάτι που μπορούσε να γίνει και τώρα.

Να σημειωθεί πως δεν είναι δυνατό να χωριστούν τα τμήματα, ώστε να υπάρχει μικρότερος αριθμός σπουδαστών γιατί δεν έχουν προσληφθεί καθηγητές.

Πολλοί γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί φοβούνται, πως η σχολή θα μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

«Δεν θέλω να έρθει το παιδί μου  στη Ρόδο. Τι θα γίνει να υπάρχει πάλι Lockdown. Να εφαρμοσθεί πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»,  δήλωσε στο Notos News από την Κύπρο η κ. Ευαγγελία Γεωργίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *